FILM TIPS #1: KRISTIÁN, LÁSKY ČAS, GRAVITACE, NEDOTKNUTELNÍ, ENDER

20. 1. 2014



Mám pro vás pár tipů na filmy, trochu nesourodý mix, které jsem viděla v poslední době a všechny se mi moc líbily! Přesto ale doporučuji nenechat se moc ovlivnit mým názorem, když se na film dívám s moc velkým očekáváním, jsem pak zklamaná, že není tak dobrý, jak jsem si představovala...tak radši čekejte méně. :)
(pokud kliknete na název filmu, dostanete se na jeho profil na CSFD.cz - všechny jsou červené :)

KRISTIÁN (ČR, 1939) 
Kristiána jsem viděla letos poprvé (ano, opravdu!) o Vánocích. A je to tak milá a rozpustilá komedie s dobrým koncem, že vám ani nebude vadit, že je černobílá. Hlavní hrdina - ženatý úředník Alois Novák se jednou za měsíc vydává pobavit do drahého a nóbl světa baru Orient, kde vždy nějakou dámu okouzlí a posléze zmizí ("Zavřete oči, odcházím..."). Jednoho dne se seznámí s bohatou Zuzanou, která jeho odchod nenechá jen tak! Takže, jestli jste tuto klasiku ještě neviděli, doporučuji! :)

LÁSKY ČAS (About Time, 2013)
Tento film od režiséra Lásky nebeské si mě naprosto získal. Je to romantická komedie, ale možná budete trochu i brečet (jako já), a taky je to trochu sci-fi (a sci-fi mám ráda) a navíc se odehrává v Londýně! Tim je nesmělý obyčejný kluk, který nemá žádnou holku. Když mu ale otec prozradí tajemnství, že může cestovat v čase, rozhodne se toho využít k získání naprosto dokonalého vztahu, protože vše nedokonalé Tim napraví. Ale nejde to tak věčně a má to i svá úskalí. No však se podívejte sami!
Tak se teď nemůžu rozhodnout, jestli mám radši Lásku nebeskou nebo Lásky čas. Který film je bližší Vám?

GRAVITACE (Gravity, 2013)
Vesmír mám ráda. Je tam hluboké ticho a krásný výhled. Tento, prý, přelomový film používá dlouhé záběry bez střihu. Ve vesmíru je to občas strašidelné (zvlášť, když po nehodě zbydete jen dva a dochází vám kyslík), ale strašně krásné!
Dějově nic převratného, ale skvěle se na to kouká. A myslím, že Gravitace by se mohla líbit i zarytým odpůrcům sci-fi.

NEDOTKNUTELNÍ (Intouchables, 2010)
Tak trochu smutný francouzský film. Strašně bohatý a úplně ochrnutý Philippe si za svého nového opatrovníka vybere si černocha z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Je to trochu komedie a trochu melancholický film o smyslu života. Ale určitě se vás dotkne.

ENDEROVA HRA (Ender´s Game, 2013)
Jak už jste si možná všimli, mám ráda sci-fi. Všeho druhu. Knížky i filmy. A knížku Orsona Scotta Carda Enderova hra jsem četla (stejně jako celou pokračovací sérii) a mám ji moc ráda! Tak mě zajímalo, jestli film naplní moje očekávání. A víte co, myslím, že se povedl. Šestiletý geniální chlapec Ender je odvezen ze Země do Bitevní školy, kde jsou z vybraných dětí vychováváni budoucí vojevůdci, kteří mají za cíl čelit třetí invazi termiťanů - mimozemšťanů, kteří už zničili velkou část Země. A tak tu Endera cvičí v boji jak imaginárním, tak i skutečném, a nakonec to má hodně překvapivý konec (ale to se podívejte, nebo si přečtěte, sami :).

Viděli jste některý z těchto filmů? Jak se líbil vám? Jestli máte tip na nějaký, co bych určitě měla vidět, dejte mi vědět! :)
A nezapomeňte! Až do 5.února 2014 můžete vyhrát v soutěži tady! :)

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

6 komentářů

  1. Nedotknutelní, to je božský film! Lásky čas se mi taky líbil, ale připadalo mi to až moc jako kopie Zakletý v čase, bohužel, to mě mrzelo. Love Actually je srdcovka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zakletý v čase jsem neviděla, díky za tip, zkusím porovnat :)

      Vymazat
  2. Tak to ti musí být tak deset, že si viděla Kristiána poprvé:-)) Já jsem ho viděla už mnohokrát. Ale v nových filmech mám velké mezery. Při dvou mrňatech se do kina dostává dost blbě. A když už to má vyjít, něco do toho vleze. V sobotu jsme měli jít na Vlk z Wall Street, ale oba nás postihla střevní chřipka, takže smůla. Teď už hlídání delší dobu nebude, tak nevím, jestli se na to dostanu. Ale jednou to snad ještě všechno doženu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, deset mi není, skoro o patnáct víc :)) ale jen jsem měla tak nějak nedůvěru ke starým černobílým filmům...a ony nejsou vůbec špatné! :D
      Na Vlka bych taky chtěla..ale kdyžtak se pak podívám na počítači. Tak ať se rychle uzdravíte! ;)

      Vymazat
  3. About time a Nedotknutelní se mi moc líbily!! Na Gravitaci se moc těším :) Moje oblíbené herce pohromadě ;)

    A.

    OdpovědětVymazat
  4. Viděla jsem nedotknutelné ve chvíli, kdy v Čechách o nich nikdo neměl ani potuchy, na podzim 2011 a tehdy jsem si říkala, jaká škoda, že se k nám nedostanou, o to jsem byla více překvapena, když se tak stalo. A Lásky čas? Pěkné!
    bára.kára

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)