BOOK TIP #2 /RECENZE: PROČ MUŽI MILUJÍ POTVORY

24. 11. 2013


PROČ MUŽI MILUJÍ POTVORY A HODNÝM HOLKÁM ZŮSTANOU OČI PRO PLÁČ
Sherry Argovová (nakl. motto 2005, formát A5, 256 stran)

Musím se přiznat, že podobné příručky moc často nečtu, mám radši spíš beletrii, ale tato mě zaujala svým názvem. A nakonec musím říct, že rozhodně doporučuji všem "hodným holkám"! (nezadaným i těm, které jsou už několik let šťastně zadané jako já :)


ANOTACE
Vtipný a čtivý rádce, který bez servítku popisuje typické párové chování a ukazuje ženám, jak si s úsměvem, bez výčitek a nářku, omotají kolem prstu muže svých snu a on udělá, co jim na očích vidí ..... Ona pro něj dělá první poslední, vaří večeři o třech chodech, nic si neplánuje, dokud jí nezavolá, ve všem ho chápe... A ON SI PŘESTO NEJDE JINOU – potvoru, která ho komanduje, stará se jen o sebe, nic neumí a navíc není ani moc hezká!
V knize najdete odpověď na otázku, která trápí už celé generace žen: proč muži jednají s hodnými holkami jako s inventářem a vůbec si jich neváží? PROČ ti nejlepší muži zobou z ruky potvorám? 


A CO JSEM SI Z KNÍŽKY ODNESLA JÁ? /RECENZE
Kniha vůbec není o potvorách takových, jaké jsem si představovala. Potvora je tu milá, hodná, sebevědomá a hlavně sebou nenechá zametat, zná svou cenu.  A takové bychom měly být přece všechny! Jen je škoda, že autorka se během čtení trochu opakuje a pak už je to pořád na jedno brdo. Ale i tak je knížka napsána čtivě a rozhodně vám ji doporučuji!

Ty nejzajímavější rady jsem si vypsala:
  • Žena je pro muže výzvou, pokud on ví, že mu není vždy a všude k dispozici.
  • Hodné holky mají na svého partnera čas 25 hodin denně 8 dní v týdnu. Vše jde stranou jen pro něj, zanedbávají všechny své koníčky a přátele. Stále čekají na zavolání. Zatímco potvory mají svůj život, své koníčky, přátele a nehodlají se jich vzdát. Nečekají na zavolání a občas když zavolá řeknou, že čas nemají i když ho třeba zrovna mají, jen proto, aby je nebral jako samozřejmost.
  • Chovejte se, jako byste byla výhra v loterii, a muž rád uvěří.
  • Potvora dává muži najevo, že se života bez něj nebojí.
  • Jakmile se pustíte do soupeření s jinou ženou, automaticky snižujete svou hodnotu.
  • Muži nereagují na slova, nýbrž na absenci kontaktu.
  • Jakmile začnete rýpat, muž vypne sluch a pozornost. Hovoříte-li činy, pak vám pozornost věnovat musí.
  • Odejmete-li muži jeho povinnosti a začnete za ně chválit někoho jiného, hned je bude chtít zpátky.
  • Nechovejte se v posteli jako v zajetých kolejích. Trocha novátorství jedině prospěje.
  • Nejcennější vlastností je hrdost.
  • Bude-li po vás na prvních schůzkách chtít, abyste se dělili o útratu, jděte od něj. Nejde o peníze, ale o to, že nemá potřebu, aby na vás dělal dojem. To nikdy není dobré znamení.
  • Vždy buďte finančně nezávislá tak, že se o sebe dokážete postarat i bez něj. Finanční závislost je stejná jako závislost citová. Muž v obou případech nabývá dojmu, že ženu bezvýhradně vlastní.

    Kvalitní muž potřebuje a vyžaduje vnitřně silnou ženu. Chce mít vedle sebe partnerku, jíž si bude moci vážit. Vyžaduje partnerku sobě rovnou, nikoli ochotné koště, které dobře mete. Ani nemusí být nové. Nepotřebuje ženu, která by se orientovala výhradně na kariéru, i on chce rodinu a ženu, jež se bude starat o jejich děti. I tím žena přispívá, a to hodně. Jinými slovy si přeje ženu, která do vztahu investuje a dokáže a chce ve vztahu stát pevně na obou nohou.


MOJE ZCELA NAPROSTO SUBJEKTIVNÍ HODNOCENÍ: ****
(čtyři hvězdičky z pěti)



NOTE
Nedávno jsem zjistila, že česká sexuoložka a psycholožka Laura Janáčková vydala (2013) knížku s názvem "Muži chtějí potvory" mohutně propagovanou v rádiu Impuls. Tak by mě zajímalo, do jaké míry se jedná jen o shodu názvů nebo je to tak trošku kopie? Nečetli jste někdo?

NOTE 2
Po přečtení "potvory" jsem začala koukat po tematicky podobných knížkách. Takovou je, řekla bych už notoricky známá, knížka "Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše", která mi přišla po poněkud zdlouhavém úvodu také zajímavá (ukazuje na rozdíly v komunikaci mezi muži a ženami, které mohou vést k neshodám, jiné vnímání naplňování potřeb ve vztahu), nebo třeba kniha "Hodné holky se dostanou do nebe, zlobivé kam chtějí". /recenze možná někdy příště :)/
Četli jste některou z nich? Jaký máte názor? Doporučili byste mi nějakou jinou? Budu moc ráda za všechny vaše tipy!


  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

5 komentářů

  1. Kdysi dávno jsem nějaké z nich četla, uplně se mi to slilo a moc mě to nezaujalo, myslím, že tvůj výcuc hovoří za vše (=že v těch knihách víc není), ale pořád mi to připadá jako čtivo na úrovni časopisu, pro knihu nehodné. Dál si nedovedu představit (jsem vdaná), že bych se takhle chovala i v dlouhodobějším vztahu, asi to míří jen na seznamování a rané fáze vztahu :-) J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, to téma je takové "do časopisu"...No já sama mám v okolí jednu slečnu, která je schopná se pro toho svého milého obětovat do roztrhání (na tom by nic špatného nebylo, pokud by to tak bral i ten druhý, ale většinou to tak není, on ji má "na háku" a ona se pak akorát trápí...), tak si myslím, že ta knížka není tak špatná, pokud by pomohla nakopnout k větší sebeúctě :)

      Vymazat
  2. zaujimavy namet :)

    Pozyvam na NAJ giveaway o GUCCI RUSH,75ml. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/10/najlepsia-giveaway-ever.html

    OdpovědětVymazat
  3. Proč muži milují potvory jsem četla snad 10x :-D (kéž bych se poučila) Ale už vyšlo "pokračování" - Proč si muži berou potvory a hodné holky zůstanou na ocet, tam už si snad vezmu ponaučení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A četla jsi pokračování? Stojí za to? Zajímalo by mě, jestli to není jen jinak napsané to stejné... :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)