Moje momentálně nejoblíbenější kosmetika

12. 12. 2017


Dneska mám pro vás přehled mojí momentálně oblíbené kosmetiky. Takový jsem napsala i vloni, ale od té doby se moji oblíbenci trošku změnili. Snažím se stále více používat přírodní kosmetiku a nahrazovat jí tu konvenční, dokonce to vypadá, že jsem objevila i vyhovující přírodní deodorant! Tak se na ně pojďme podívat, třeba vás i inspiruji na Vánoce. :))



PÉČE O PLEŤ

Na odlíčení používám oleje, kupuji si většinou jednodruhové, momentálně mám zase meruňkový od Saloos. Vždycky si nakapu pár kapek na navlhčený odličovací tampónek a makeup setřu. Jemně a účinně odličuje i řasenku. A mastného pocitu se bát nemusíte, pokud si oleje na tamponek nakapete jen malinko.

Pleť dočistím micelární levandulovou vodou značky Mylo, která má krásné balení (jako všechny výrobky této značky, zrovna tady je obal důvod, proč jsem micelární vodu chtěla). Voda jemně voní po levaduli, je to vlastně hydrolát. Nanáším ji pumpičkou na tamponek, při aplikaci trošku pění, pleť jemně dočistí. Na takovéto dočištění nebo ranní čištění je skvělá, na odličování se mi moc neosvědčila, třeba s řasenkou si neporadí.

Na ještě vlhkou pleť nanesu pár kapek olejového séra Jako Vánek. Taktéž od Myla, myslím, že se krásně doplňují. Olej se musí nanášet na navlhčenou pleť, aby se správně vstřebal. Skvělý je na noc, kdy mám ráno pleť krásně vláčnou, ale i ráno, to je ideální jako podklad pod makeup. Teď v chladnějším počasí mám problémy se šupinkující pletí na nose, kdy třeba čelo mám zase ukázkově mastné. A do toho občas nějaký ten pupínek, což se mi zdá, že se oleji daří vyrovnávat. :))

Na pupínky mám vlastní zinkovou mastičku a zkouším ještě vzoreček té od Dulcie, obě používám jen lokálně. Mastička od Dulcie je teda vymakanější, lépe se roztírá a funguje stejně dobře. Takže až mi dojde ta moje, určitě si pořídím plné balení. 

Balzám na rty jsem si vyrobila, návod najdete tu.




MASKY A PEELINGY

Arzenál masek jsem doplnila o masku Boom 321 značky Soaphoria, kterou jsem dostala jako dárek k nákupu v eshopu Krásná každý den. Jednou za čas si taky stále dělám Enzymový peeling Kneipp (už jsem skoro na dně) a masku Mask of Magnaminty z Lushe. Oboje stále funguje tak jak by mělo, můžu doporučit! :))


DEKORATIVNÍ KOSMETIKA

Oblast dekorativní kosmetiky zůstává posledním místem, kde jsem ještě věrná konvenčním kosmetickým výrobkům oproti těm přírodním. Takže u mě najdete samoořezávací tužku na oči od Avonu. Nedávno jsem si takovou pořídila i na obočí, je to paráda, že stačí vysunout a nemusí se ořezávat. Protože ty normální jsem měla vždycky strašně polámané.

Řasenku jsem zatím žádnou skvělou přírodní nenašla (jestli už nějakého oblíbence máte, budu ráda, když se podělíte!), takže pořád používám SuperShock od Avonu nebo L'Oréal Lash Architect 4D.

Pak ještě používám makeup, momentálně střídám Catrice HD Liquid Coverage, Dermacol 24h Control a BB krém So Bio. Ten je super a na to, že je to BB, tak moc hezky kryje.Tajně si přeji makeup Double Wear od Estée Lauder, složení sice nic moc, ale prý je ze všech nejlepší. A tomu odpovídá i cena, takže zatím zůstávám u toho přání. :))

Tvářenku mám jednu Alverde, jednu Bourjois a zbytek pudru Dermacol Invisible Fixing.


TĚLOVÁ PÉČE

Dlouho jsem se sprchovala gely od Weledy, teď mám už druhý sprcháč Natura Siberica. Tenhle je s rakytníkem, tak má trošku sladší vůni. Předtím jsem měla růžový antistesový a ten měl moc příjemnou květinovou vůni. Super praktické mi taky připadají balení s pumpičkou.

Sprcháč Yope Boswellia (kadidlovník a rozmarýn) má bylinkovou, řekla bych až pánskou vůni, takže ho u nás doma používáme oba. Je příjemný a nevysušuje, jemně pění. Sprcháč vždycky používám i jako gel na holení a tenhle mi moc vyhovuje.

Kokosovým olejem Babiččina zahrádka od Soaphorie se momentálně mažu po sprchování. Ideální je ještě na vlhkou pokožku, kdy se krásně vpije a nejsem pak tak mastná. Teď v zimě mám kůži hodně suchou, takže potřebuji něco hutnějšího a tenhle kokosový olej navíc nádherně voní po bylinkách a mentolu.


DEODORANTY

Deodorant Nivea bez hliníkových solí jsem momentálně vyměnila za tuhý deodorant s citronovou trávu a čajovníkem od Ponia. Protože je zima a tolik se nepotím, vyhovuje mi maximálně. Vydrží mi celý den, kdy většinou jen sedím u počítače, takže o nějaké fyzické aktivitě nemůže být řeč. Jak to bude v létě, to se ještě uvidí. :)) Na oblečení nedělá skrvny, což je super a opravdu hodně výrazně voní, takže případný pach hravě překryje. Taky se dobře nanáší a moc se mi líbí papírové eko balení. 


PÉČE O VLASY

O svých vlasech a seboree jsem napsala jeden dlouhý článek, mrkněte tady. A tyhle dva tuhé šampony - šampuchy Ponio (ichtamol a tea tree&lemongrass) zatím zůstávají mými stálicemi.



ČIŠTĚNÍ ZUBŮ

Na čištění zubů jsem si zamilovala pasty Jäsön a to buď tuhle modrou Sea Fresh nebo červenou Power Smile, obě mi chutnají. Docela dlouho jsem hledala pastu s přírodním složením, ale takovou, která osvěží dech a "pálí" jako ty obyčejné. A to Jäsön splňuje.


Budu moc ráda, pokud mi napíšete vaše zkušenosti s uvedenou kosmetikou nebo mi doporučíte nějaké jiné značky či vaše oblíbené produkty.

Mějte se moc krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

Pozn. Moc děkuji Míše z eshopu Krásná každý den za poskytnutí micelární levandulové vody, olejového séra Jako vánek a sprchového gelu k testování. Je to taková moje vysněná spolupráce. V eshopu pravidelně nakupuji (hlavně šampuky od Ponia) a když mi Míša nabídla, ať si něco vyberu, byla jsem opravdu nadšená. :))



Mohlo by se vám také líbit:

6 komentářů

  1. Diky za tipy, taky se snazim nahrazovat pomalu konvencni kosmetiku tou prirodni, ale mam to stejne - s vetsimi ci mensimi uspechy. Na peci o plet jsem strasny lempl, ale co se mi osvedcilo a je pro me cislem jedna, tak to je kokosovy olej - pouzivala jsem v tehotenstvi na bricho proti striim, mazu s nim drobne ranky nebo suchou kuzi a v posledni dobe se s nim i odlicuju - zvlada hrave i rasenku. Cislo dve je u me bambucke maslo, mam doma zbytky z kosmetickeho workshopu, ktery jsme s kamoskama delaly uz pred casem. Na zimou rozpraskanou kuzi na rukou i rtech je perfektni, udela jemny film. Deodoranty jsou boj, zkousela jsem kdeco, za me teda fungoval solny krystal, ale nevoni a nemuze se pouzit behem dne, kdy uz se clovek jakoby zacina potit, protoze krystal to do sebe nasaje a pak sam smrdi. Cili pokud rano nestihnu sprchu a hned jej pouzit, tak pak uz vubec. Nove jsem zkusila nejaky kremovity deodorant s teatree z Brany ke zdravi (ted ho u sebe nemam, tak nevim nazev), ale za me favorit: funguje a velmi jemne voni (i kdyz ta vune neni buhvijak svetoborna). Da se koupit maly vzorecek za cca 40 korun, takze stoji za vyzkouseni. Co se samponu tyce, tam jsem zatim nenasla nic, z ceho bych padla na zadek, ty prirodni moc nepeni a tudiz se blbe nanaseji, vysledek take nic moc. Ale zjistila jsem, ze cim min se vlasy myji, tim min se masti. Jen vydrzet to obdobi, nez si na to vlasy zvyknou... clovek si pripada jak homeless. Mne se to nejlip darilo v tehotenstvi, kdy se vlasy vlivem hormonu nemastily, a pak u toho setrvat. Ja bohuzel nesetrvala, nedavno jsem si obarvila vlasy nevhodnym odstinem a zacala je casto myt, abych se jej rychle zbavila, a zas jsem v zacarovanym kruhu (prirodni barvy mi bohuzel nechytly :-( ... preji hodne uspechu pri experimentovani a tesim se na dalsi poznatky! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máji, děkuju za zkušenosti! Já kokosák na obličej radši nedávám, někde jsem se dočetla, že je celkem komedogenní a s pupínky mám pořád problémy, tak to nechci pokoušet...ale na zbytek ho mažu moc ráda! Bambucké máslo je super, já ho mám v těch mých vyráběných balzámcích a dělala jsem si i tělové voňavé šlehané, ale to už mi došlo. :))
      Díky za ten tip na deodorat, až mi dojde tenhle, tak v Bráně mrknu. Krystal mám taky, ale nějak mi k srdci nepřirostl, jak nevoní, tak vůbec netuším, jestli vlastně funguje nebo ne. :D
      Na vlasy určitě doporučuju tuhé šampony Ponio, ty pění krásně, takže z toho strach mít nemusíš, já si je moc oblíbila. A výsledek se mi zdá ucházející :)) Měj se pohodově a krásné Vánoce!

      Vymazat
    2. Evi, tak jsem jeste koukla na nazev toho deodorantu a je to Libebit. Muzes mrknout i na jejich stranky, maji tam slozeni vsech vyrobku. Zakladem tohoto je jak jinak nez moje oblibene bambucke maslo a kokosak :-). Maji i e-shop, ale asi je lepsi zajit si nejdriv do Brany pro ten maly vzorecek na otestovani. Jinak ted jsem zjistila, ze se jedna o firmu z Neslovic, tak jsem o to stastnejsi, ze podporuju lokalni vyrobu :-) Pak dej vedet, jestli Ti tento vyrobek taky sednul... pekny den preju! M.

      Vymazat
    3. Máji, moc děkuju za upřesnění. Myslím, že to bude chvilku trvat, než vypotřebuju tenhle od Ponia, ale pak po něm určitě mrknu. Mně u těchto krémových trochu vadí způsob aplikace, že se musí nanášet prsty. To tenhle tuhý jen máznu a běžím. Ale třeba bude tak skvělý, že to vezmu na milost. :)) Měj se krásně!

      Vymazat
  2. Olejové sérum Jako Vánok už chci delší dobu vyzkoušet. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)