Oříškový nápoj Nutberg

14. 9. 2017


Když jsem dostala nabídku na otestování nápoje Nutberg, přišla mi zrovna vhod v době, kdy byly přípravy na svatbu v plném proudu. Tak jsem si nejednou Nutberg udělala jako rychlý oběd, který se dá vypít a zase běžet zařizovat. :))




CO JE NUTBERG?
Nutberg je plnohodnotné jídlo ve formě přírodního oříškového nápoje. Jeden sáček váží 110 g a obsahuje jedno jídlo o hodnotě 501 kcal. Nápoj je dostupný ve třech příchutích: Klasik, Kakao, Banán. Obsahuje kokos, mandle, oves a další přírodní složky podle příchuti. Čím je mi Nutberg sympatický je to, že v něm nenajdete lepek, mléko, sóju ani umělá dochucovadla. Tím pádem je vhodný jak pro alergiky, tak i vegany. Skvělé také je, že se vyrábí v České republice.

Nápoje jsou balené v jednotlivých barevných sáčcích podle příchutí a doputovaly ke mně i s lahví zabalené v krabici.




PŘÍPRAVA
Příprava je opravdu jednoduchá, sáček jsem natrhla, trochu promačkala jeho obsah a vysypala do nádoby s třemi deci vody. Doma jsem používala obyčejnou velkou sklenici a promíchala, na ven je ideální láhev, kde můžete nápoj rovnou proštěrchat. V nápoji jsou patrné kousky oříšků, takže pokud byste chtěli jemnější strukturu, můžete si vzít na pomoc mixér. A třeba do něj rovnou zamixovat i čerstvé ovoce nebo jinak ochutit podle libosti. Pokud by se vám nápoj přepil, můžete Nutbergem částečně nahradit mouku například v palačinkách nebo sušenkách.





JAK CHUTNÁ?
Nutberg bych nejvíce přirovnala k ovesné kaši, kterou mi chuťově hodně připomíná. Je fajn, že není přeslazený, ani v něm nenajdete žádné umělé příchutě, z chutě jsou opravdu cítit oříšky. V případě banánu zase banán a z kakaové kakao. Můj drahý (teď už manžel:) si ho doslazoval, ale on si dělá i čaj šíleně sladký, takže to není úplně reprezentativní vzorek. :))

NASYTIL MĚ?
Jeden sáček obsahuje jídlo o hodnotě 501 kilokalorií, což má být zhruba jako středně velké jídlo. Já vydržela sytá asi 2-3 hodiny, podobně jako když si dám normální oběd, to už kolem třetí taky pokukuji, co bych sezobla. :))


Jediné, co mi na něm vadí je to, že se nedá zalít horkou vodou. Přece jenom, jak se teď začalo ochlazovat, tak si ráda dám něco teplého. (edit: Jak jsem se dozvěděla, tak si Nutberg můžete horkou vodou bez problému zalít, jen je nutné jí dát o trochu více, protože nápoj více zhoustne.) Jinak se mi Nutberg zdá ideální na cesty, kde by vaření bylo příliš složité. Takhle jen zalijete prášek vodou, rozmícháte a je to. Nebo třeba do kanceláře, pokud nestíháte obědy. Navíc je chuťově opravdu dobrý a mnohem zdravější než některé instantní rychlovky! Není myšlen jako úplná náhrada za pestrou stravu, spíš jako jeho hodnotná součást.

Cena začíná na 58 Kč za jídlo podle toho, jak velké balení si pořídíte. Pokud by vás zajímalo víc informací, mrkněte na web Nutbergu.

Slyšeli jste o Nutbergu? Zdá se vám to jako dobrý nápad?

Mějte se krásně! Evi
//foto moje © gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

8 komentářů

  1. To mi přijde super, ale jak se tak znám, musela bych se "dojíst":D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Magi, já na nějaké dojídání neměla čas, tak jsem byla ráda, že jsem snědla vůbec něco. :)) Ale na výlety nebo chození po horách je to opravdu super.

      Vymazat
  2. To zni zajimave. Ja si po porodu poridila startovaci krabici Many, funguje to na podobnem principu, ale je v tom lepek a ten jsem spatne snasela, takze jsem vyzkousela jen parkrat, navic mi to moc nechutnalo :/ ale bezlekovy, oriskovy... a hlavne bez vareni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, Nutberg je právě sympatický, že jsou to jen oříšky :)) Manu jsem nezkoušela, ale četla jsem o ní, že chuťově nic moc.

      Vymazat
  3. Já na tyhle náhražky nejsem, raději si dám kvalitní jidlo :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky radši dám kvalitní jídlo, ale někdy není čas a ani možnost si na něj zajít nebo si uvařit. Pak se mi zdá lepší tohle než některá instantní jídla, která nejsou zdravá ani trošku. :))

      Vymazat
  4. To neznám, občas to nemusí být špatně, Kája.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)