Naše svatební oznámení

28. 7. 2017


Svatební oznámení jsem si vyráběla sama, inspiraci jsem hledala jak jinak než na Pinterestu (vůbec nechápu, jak to lidé bez Pinterestu dřív dělali! :D).  Protože celou svatbu jsem chtěla v jednoduchém bílo zeleném duchu, vypadá tak i oznámení. Namalovala jsem si lístečky, v počítači upravila, převedla na křivky, přidala nápisy, naskládala na formát A3 a poslala do tisku.



Obálky jsem původně chtěla vyrábět z koupených a dovnitř vlepit papír s lístečkovým dekorem (mrkněte třeba sem na návod), ale byla to hrozná piplačka a hlavně to vůbec nevypadalo podle mých představ, tak jsem nakonec narýsovala a vytiskla i ty. Nejprve jsem je měla z obyčejného kancelářského papíru, ten ale prosvítal, tak jsme koupili papír s gramáží 115g/m2 a ten už je perfektní.





Jediné, co jsem nevychytala, je trochu jiný odstín bílého papíru obálek než má křídový, na kterou jsem nechala tisknout oznámení. Obálky jsem tiskla na jiné tiskárně a ta moc nepobrala tloušťky čar, tak ty taky nemáme sladěné. A taky mi chybí dvě mezery za jedním datem, jak mě upozornila kamarádka, ale to už jsou takové drobné vady na kráse. :))

Zkušebních tisků a přetisků bylo více, zabralo to opravdu hodně času. Ale nejdéle mi trvalo rozhodnout se, jak oznámení vůbec budou vypadat. Ve stejném duchu jsem si naplánovala i další tiskoviny, jako svatební menu, harmonogram, noviny, různé cedulky a návody, akorát ty ještě musím vyrobit. Pak už jsme jen řezali, stříhali, skládali, slepovali a nakonec rozdávali.

Jak jsme postupně řešili všechny věci na svatbu, bylo mi najednou jasné, proč si snoubenci najímají svatební agentury. Sice za ně zaplatí nemalou částku, ale ušetří si spoustu času a hlavně starostí.



Nám už se to pomalu blíží, tak držte palce, ať to všechno nějak klapne! :))

Mějte se krásně! Evi
//foto moje © gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

31 komentářů

  1. To je taková krása, akvarel miluju a toto oznámení je tak krásně jemné a něžné, moc se povedlo, nádhera <3

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee, to je krasa! A ty obalky jsou opravdu bozi, myslim, ze staly za tu namahu! Ja to mela uplne stejne, nejvic casu zabralo rozhodovani, jak to vubec vsechno bude vypadat, vzdyt krasnych veci je na svete tolik a clovek by to tam chtel mit vsechno! Jo, je to hodne prace, delat si vsechno sam, take chapu lidi, co si najmou profesionala. Na druhou stranu byl svym vlastnim svatebnim agentem je pro kreativniho cloveka ohromna vyzva a me to desne bavilo, vidim, ze i Vas! ;-) Tak at se vse podari (a hlavne stihne!) na jednicku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, bylo to náročné, jen těch verzí a stylů, co jsem zkoušela! Ale bavilo mě to moc, hlavně i proto, že oznámení nakonec vypadá přesně podle mých představ. A moc děkuji za přání, snad všechno klapne, jak má. :))

      Vymazat
  3. Nádherné. :) V jednoduchosti je krása. Miluji jednoduché věci. Doufám, že jednou vymyslím taky tak nápadité oznámení. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je opravdu překrásné! ❤ Ať je i svatebni den dokonalý a pohodový ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adi, moc děkuju! I za milé přání, snad všechno klapne :))

      Vymazat
  5. Krásné, jednoduché, originální:-)
    Přeji krásný Váš den:-)
    Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Přidávám se k předešlým, je to krááásnéé a taky přeji, aby to vše vyšlo tak kráásněě! Šá !!

    OdpovědětVymazat
  7. Je to krasne, nezne a nepreplacane. Povedlo se! ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Oznámení jsou krásná, teda, to sis vyhrála, tolik práce jenom s nimi! Neznám nikoho, kdo by si takhle krásná oznámení sám vyrobil, jsi moc šikovná! Věřím, že celá vaše svatba bude stejně krásná...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc děkuju! Umím pracovat v Illustratoru a InDesignu, tak to není vůbec složité. :))
      Koukám, že jsi ranní ptáče. ;) Krásné léto!

      Vymazat
    2. :-D to nejsem ani náhodou... výjimečně jsem už nějak nemohla spát ;-)...
      V.

      Vymazat
  9. Vy ste teda sikovna, ked toto ste dokazali.
    Dizajn je jemny a decentny. Drzim prsty, aby svadobny den vysiel podla vasich predstav. A hlavne spolocny zivot nech je bezchybny...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, i za krásné přání, snad to všechno vyjde! :))

      Vymazat
  10. Vypadá to skvěle, jsi ohromně šikovná! :) Přeji, ať celá svatba vyjde podle představ a těším se na další články :))

    OdpovědětVymazat
  11. Oznámení se moc povedla - jednoduchá, netradiční, originální - zkrátka jen a jen vaše. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Hezke a originalni ;) Muzu se zeptat, kde jste kupovali snubni prsteny? ted me to taky ceka a hledam inspiraci ;) Zatim u nas vedou tyto - https://www.goldeligius.cz/snubni-prsteny-sn870160w.html - co na ne rikas?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, děkuju! Prstýnky vypadají hezky, takové jednoduše elegantní. :))
      My máme od Rýdla, já mám konkrétně tento model, jen úplně hladký bez kamenů: https://www.snubniprsteny-lr.cz/snubni-prsteny-model-c-124-02 A ten pánský je z nějaké jejich základní řady. Líbily se nám, že nemají hrany zbroušené dokulata, ale jsou spíš "hranaté".
      Tak ať se přípravy daří! :))

      Vymazat
  13. Dobrý den,

    Vaše svatební oznámení je opravdu nádherné. Chtěla bych se zpetat, v jakém programu jste upravovala Vámi malovaný návrh? Také si tvořím své vlastní svatební oznámení, tak by mi malá rada pomohla. Mockrát děkuji. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky moc! Zelené lístečky jsem upravovala ve Photoshopu, ty čárové jsem převáděla na křivky v Illustratoru. Tak ať se oznámení vydaří! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)