Z ďůrky do ďůrky /Šakvice

5. 6. 2017


V sobotu jsme se vydali na den otevřených sklepů (neboli ďůrek) do Šakvic, byli jsme tam už před dvěma roky a taky na podzimním vinobraní (aneb Ďůrkobraní). Sice tu maličko podražili (namísto 250 Kč už stojí vstupné a sklenička 350 Kč nebo 300 Kč v předprodeji), ale bylo to tu zase moc fajn! Domů jsme si dovezli i nějaké lahve a ve sklípcích se příjemně zchladili. :))





Kromě vína v Šakvicích pěstují i jahody, tak jsem konečně měla letošní první jahody od nás z ČR. Jen škoda, že se tu nedaly i koupit, byly totiž fakt dobré a určitě bych si nějaké s sebou domů odnesla.



Z Brna jsme se tam i zpátky dostali vlakem, zastávka je od vesnice vzdálená asi dva kilometry a protože právě opravují most nad tratí, nejezdí po silnici žádná auta, tak je to i příjemná procházka. Oficiální informace o akcích v Šakvicích najdete na jejich webu nebo facebooku.

A když jsme odtud v podvečer odcházeli, tak jsem si říkala, jak se my tu na Jižní Moravě máme krásně. Fakt že jo! :)) 


Byli jste někdy na dni otevřených sklepů? Kde mají ty nejlepší?

Mějte se krásně a nezapomeňte na soutěž o nafukovací sedací vak! Evi
//foto moje © gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

4 komentářů

  1. Nebyla, ale musí to být božííí.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magi, byla to paráda! V Šakvicích je to takové milé, určitě doporučuju! :))

      Vymazat
  2. My jezdíme na Otevřené sklepy každý rok, vždy někam jinam. Můžu doporučit Dolní Dunajovice a Březí nebo Mutěnice, ale tam už je to ve velkém. Každopádně Burčákový pochod je tam velmi vydařený, o to víc, jestli máš ráda folklor :-) Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lído, moc děkuji za tip, určitě na to mrknu! O burčákovém pochodu jsem už slyšela, že bývá moc fajn, tak třeba někdy zavítáme. :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)