Phuket: výlet do národního parku Phang Nga /Thajsko

31. 5. 2017


Po odpočinkovém dni na pláží v Kamale nás hned druhý den pobytu čekal lodní výlet do mořského národního parku. Po celé propršené noci jsem měla trochu strach o počasí, ale nakonec bylo celý den krásně.

Výlet jsme nakonec pořídili za 1300 BHT na osobu včetně transferu od ubytování k do přístavu, oběda, občerstvení a pití na lodi. Poplatek za vstup do národního parku byl v ceně. Odjížděli jsme z přístavu na východní straně Phuketu velkou lodí, kterých tam v současnou dobu vyplouvalo několik. Většina z nich má stejný program, takže se s nimi celou dobu výletu potkáváte a rozhodně tam nejste sami! V nabídce byla ještě varianta s obědem v plovoucí vesnici, ale to bychom stihli méně ostrovů, tak jsme si nakonec vybrali verzi s obědem na lodi a více body programu.






První zastávka byla u ostrovu Koh Panak, kde nás naložili po dvou na kajaky a následně jsme propluli jeskyní až do středu ostrova, kde protože byla voda nízko, byla malá pláž s mangrovy.








Následoval další ostrov Koh Hong, opět kajaky, tentokrát tu už bylo trochu víc plno a ostrov trochu větší.










Než jsme dopluli k další zastávce, dostali jsme opravdu moc dobrý oběd.


Na zlatý hřeb programu, ostrov Kao Ping Gun slavný díky filmu s Jamesem Bondem Muž se zlatou zbraní, jsme pro změnu jeli lodí long tail boat. Vyfotili povinných pár fotek a pokračovali k visícímu kameni na druhé straně ostrova a pak zase zpátky na loď. Na ostrově je taky spousta stánků se suvenýry a strašně moc lidí!






Posledním bodem programu bylo koupání na pláži, protože ale byla voda vysoko, nejelo se na ani jednu z avizovaných pláží Lawa a Naka, ale zastavili jsme na druhé straně ostrova Koh Panak. Pak už následovala asi hodinová cesta zpátky do přístavu a transfer minibusem zpátky na ubytování do Kamaly.




Další den jsme se už přesouvali do hlavního města ostrova Phuket town a na ostrovy Phi Phi. Na těch jsme už byli před dvěma roky, mrkněte na článek o Phi Phi Don a Phi Phi Leh se slavnou pláží Maya Bay.

Mějte se krásně a nezapomeňte na soutěž o nafukovací sedací vak! Evi
//foto moje © gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

6 komentářů

  1. Krasa, az na ty davy lidi, ale mista nadherna. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, díky! Kdyby tam nebyly ty davy, byl by to úplný ráj :))

      Vymazat
  2. Prvá aj z tých posledných fotiek bola asi použitá ako pozadie bloggeru alebo windovsu, neviem, vždy sa opýtajú či sa páči a neuvedú zdroj, tak už viem:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, vážně? To jsem nikde neviděla...třeba to byly nějaké jiné, tam už muselo být fotografů :))

      Vymazat
  3. To musely být zážitky....nádherné.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)