Na skok v Budapešti

4. 5. 2017


Náš třítýdenní výlet do Asie jsme začali v Budapešti. Letenky do Kuala Lumpur byly totiž z Budapešti levnější než z Prahy (i po započítání ceny autobusu) a na letišti v Dubaji asi jsme přišli na to, proč. Do Prahy létají obří Airbusy, do kterých se nastupuje přímo z odletové haly chobotem, zatímco k menším Boeingům se jezdí totálně nacpaným autobusem, ve kterým moc nefunguje klimatizace, snad přes celé (dost obrovské) dubajské letiště, tak kdoví, kolik stojí ten chobot. :)) Nicméně letenky za 10 tisíc přes půl zeměkoule, nekupte to! V jednom z příštích článků ještě popíšu celý náš itinerář a vyúčtování, abyste měli představu, že takový výlet opravdu není nic drahého! :))

A teď už k Budapešti! Odjížděli jsme autobusem Regiojet hned ráno, takže po obědě jsme byli v Budapešti. Ubytování jsme měli kousek od stanice metra, takže jsme na pokoj hodili batohy a vyrazili do města. Na to, že mělo celé odpoledne pršet, nám počasí nakonec vyšlo úplně ukázkové a tak jsme záložní plán - lázně - ani nevyužili. :))


Nejprve jsme zamířili k budově parlamentu, protože když jsme tu byli minule, tak byl celý parlament v rekonstrukci a já jsem byla zvědavá, jak to tu vypadá. Náměstí Kossuth Lájos tér je celé zrekonstruované, je tu nové návštěvnické centrum a všude je mobiliář od české firmy mmcité. Za mě dobrý!


Procházkou po nábřeží jsme zamířili na skvělé cappuccino do kavárny Espresso Embassy na ulici Arany János u. 15. Pokud budete mít cestu kolem, určitě se zastavte! Káva nám tu chutnala a ještě mají moc milou obsluhu.


Další zastávkou bylo náměstí Deák Ferenc tér, kde to žije ve dne i večer. Pod vodní plochou najdete klub Akvárium a kousek odtud taky velké vyhlídkové ruské kolo.


A po večeři v poměrně nevýrazné burgrárně a nakouknutí k zavřené tržnici, jsme se prošli po večerním nábřeží.


Pokud byste rádi z Budapešti něco víc, mrkněte na mých 5 tipů, co v Budapešti nevynechat nebo 5+1 tip na dobré jídlo.

A příště už z Thajska! :)) Mějte se krásně a dejte mi vědět, kde se v Budapešti nejvíc líbilo vám! Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

6 komentářů

  1. Toto město znám a je moc krásné a na hradě jste nebyli?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na hradě a na baštách jsme byli už před dvěma roky, kdy jsme tu strávili prodloužený víkend, takže tentokrát jsme si dali jen kratší procházku. :))

      Vymazat
  2. Budapešť je veľmi zvláštne mesto :D stále neviem ako sa ohľadom neho cítim :D sú tam miesta ktoré sú prenádherné a miesta niektoré sú presným opakom :D mám z neho však ale krásne spomienky!! a fotky sú veľmi podarené!!
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se v Budapešti moc líbí asi všude, navíc je tam ještě celkem levno, takže ideální kombinace :))

      Vymazat
  3. Nádhera, tam by se mi líbilo...vlastně kdekoliv :-) Cestování mám ráda, jen kvůli dětem nejsou možnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amélko, moc děkuji, v Budapešti je krásně. Kdybyste měla někdy chvilku, určitě doporučuji :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)