Lysice /tip na výlet

29. 5. 2017


Minulý víkend jsme kromě chalupy vyrazili na výlet do Lysic. Z Brna je to sem jen 30 kilometrů a i když nám počasí moc nepřálo, byl to moc fajn výlet! 

Sice jsme tu už párkrát byli, nikdy jsme se ale nepodívali do zahrad a na kolonádu, což jsme tentokrát napravili. Prohlídka zahrad s kolonádou stojí 40 Kč, během prázdnin tu pořádají i prohlídky s průvodcem za 80 Kč. Lysický zámek je barokní, stojí na místě původní renesanční vodní tvrze a unikátní je právě svojí empírovou promenádní kolonádou s krytou pergolou, která byla k zámku přistavěna v roce 1833. Sloužila k vycházkám panstva a jejich hostů, aby měli pěkný pohled do zámecké zahrady. Její celková délka je 120 metrů a prý je to náš nejdelší krytý most.












Nakoukli jsme taky na vnitřní nádvoří a do sklepení, na prohlídce interiérů jsme nebyli, dovnitř jsme nahlídli jen z kolonády, ale vypadá to, že to stojí za to!

Místní zámek je oblíbeným místem pro svatby, dvě místní restaurace byly v sobotu zavřené, tak jsme nakonec na kafi a čokoládovém fondantu skončili v restauraci Lidový dům. A pak už hurá zpátky na chalupu na grilovačku! :))




Taky jste o víkendu vyrazili někam na výlet? Mějte se krásně! Evi
//foto moje © gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

8 komentářů

  1. Dobrý den, máte moc krásné fotografie. Mohu se zeptat, čím fotíte? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji! :)) Tyhle fotky jsou focené Canonem EOS 1100D, objektivy Canon EF-S 10-18mm f/4,5-5,6 IS STM a Sigma 30mm f/1,4 DC HSM Art.

      Vymazat
  2. Díky za tip uz se tam dlouho chystáme, tak jste nás pěkně navnadila:-) Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak to jsem moc ráda, že se můj tip hodí. Užijte si výlet! :))

      Vymazat
  3. Dekuji za tip, uz jsme se tam parkrat chystali, nikdy to nedopadlo, ale fotky me navnadily, tak treba to brzy konecne vyjde :-) A grilovacky - ja tak miluju leto, jsem cela stastna, ze tahle sezona uz zacala! Uzivejte!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fajn výlet, určitě doporučuju! Krásné léto! :))

      Vymazat
  4. Děkuji za tip, snad se tam někdy dostanu.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)