Těším se do Malajsie!

28. 3. 2017


Asi jste si už všimli, že cestování je moje nejoblíbenější zábava. A tak letos padla volba na Malajsii. Uvažovali jsme o ní už vloni, ale nakonec jsme se rozhodli vyrazit na Kubu, dokud tam ještě byla ta autentická atmosféra. Takže letos nás čeká Malajsie s krátkým výletem do Thajska.

V rámci přípravy jsem si napůjčovala průvodce v knihovně (ještě mám zálusk na jeden jediný, co mají o Malajsii, ale ten je bohužel už strašně dlouho půjčený a tak to asi nestihnu...), knížku od Ivy Pekárkové, přečetla snad všechny cestovatelské blogy o Malajsii (díky Pájuško a Večerníčci!), zkoukla různé reportáže v Objektivu i Cestománie, tak mi teď nezbývá než se těšit. Tak snad nám to vyjde stejně parádně jako minule! :))


Letos jsme si, stejně jako minule v Thajsku, zařizovali ubytování předem přes Booking.com nebo Hotels.com. Všechny ubytka jsme rezervovali přes Plnou peněženku, jejíž systém vracení procent z nákupu za rezervaci právě na těchto webech jsem chtěla vyzkoušet. Pokud by vás to zaujalo, stačí se zaregistrovat a proklikem se dostat na web partnerského eshopu (cestovatelských eshopů je tu velká spousta, od Bookingu, Hotels, Agody až po Invii nebo Dovolena.cz, ale je tu i spousta dalších, třeba Aliexpress, Bonami nebo Notino). Na váš účet na Plné peněžence vám pak vrátí uvedená procenta z nákupu, která si můžete nechat zpětně vyplatit. Zatím máme za ubytování na dva týdny připsané odměny asi za 180Kč, Plná peněženka z Bookingu a Hotels vrací 3%.



Taky jsem si naobjednala spoustu nezbytností a možná zbytečnosti na Aliexpressu, sáčky na prádlo, zip sáčky na tekutiny, látkový batůžek a voděodolný obal na mobil.


A k tomu těšení, těším se fakt hodně na všechno to, co jsme minule nestihli. Už jen chvilku a vyrážíme! Dokonce mám i seznam, co všechno bych ráda stihla:
  • ochutnat všechno možné a hlavně nejíst celý týden jen pad thai, fried rice nebo fried noodles, ale vyzkoušet taky: všechny možné polévky, mango sticky rice a další spoustu zatím neznámých jídel 
  • taky ochutnat všechny druhy neznámého ovoce a dát ještě jednou šanci čerstvému kokosu, který mi teda minule vůbec nechutnal, ale když si pořád všichni kupují a fotí se s ním, tak přece nemůže být tak hnusný! 
  • zajít si aspoň jednou na thajskou masáž za zlomek ceny, co u nás 
  • šnorchlovat se spoustou rybiček 
  • ale hlavně si to pořádně užít! :)) 

Pokud budete chtít, můžete naši cestu sledovat na Instagramu, kam nějaké fotky občas (pokud wifi dovolí) přidám. A jestli jste Malajsii navštívili, budu moc ráda, když se se mnou podělíte o svoje zážitky a rady k cestování. Děkuji! :))

Mějte se moc krásně! Evi//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

2 komentářů

  1. Ahoj, jsme rádi, že věcernicci.cz pomohly, užij si cestu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomohli jste moc, blog máte parádní! Děkuju! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)