Varadero /Kuba

6. 1. 2017


Na začátek roku jsem si pro vás připravila pár restů a sice cestovatelské články, které jsem slíbila během loňského roku, ale nějak jsem je už nezvládla napsat. Začneme články z Kuby a potom přijde na řadu zbytek zážitků z Norska a snad to stihnu dřív, než zase někam odjedeme. :)) 

Na Kubu jsme se vydali na přelomu května a června, což je začátek období dešťů a mimo hlavní sezónu. Zájezd jsme měli koupený poměrně dlouho dopředu, takže když se pak vyrojila spousta levných a akčních letenek, nedalo se už nic dělat. Pokud vás Kuba láká, v současné době se to akčními letenkami na ni jen hemží, sledujte třeba Zaletsi.cz nebo Cestujlevne.cz. Jen pokud neumíte španělsky, budete to na Kubě mít jako individuální cestovatelé trochu těžší.

Varadero je město na poloostrově Hicacos, ale většinou se používá jako název pro celý poloostrov. Také dlouhá široká a sněhově bílým pískem pokrytá pláž nese jeho jméno. A pláž je to opravdu krásná, hlavně když svítí sluníčko, voda je tyrkysová a průzračná. Protože tu zatím až tolik hotelů není a taky jsme tu byli už mimo sezónu, na pláži bylo většinou poloprázdno. Žádná hlava na hlavě, prostě idylka! A když si k tomu přidáte kubánské koktejly, je to skoro jako v ráji. :))


Ubytovaní jsme byli v hotelu Barcelo Arenas Blancas, který je sice čtyřhvězdičkový, ale s hotely stejného řetězce v Evropě se to nedá vůbec srovnávat. Pokud chcete opravdu luxusní resort vyladěný do posledního detailu, na Kubu radši nejezděte. Na hotelu bylo vidět, že už má svá nejlepší léta za sebou. Pokoj byl hezký, čistý, ale nesvítila nám jedna žárovka v koupelně, občas netekla voda, párkrát vypadl proud, ale to asi k pobytu na Kubě patří. :))






Můžete se tu projet v Hop On Hop Of autobusu (jízdenka na celý den za 5 CUC), ale moc toho tu k vidění není. Varadero je celé pokryté hotely, také se tam nové staví, na podzim sem totiž začali létat zase Američané. Turistů tu ale bylo plno i tak, hlavně z Latinské Ameriky a Kanady. Centrum města nebo spíše jeho hlavní ulice je čtyřproudová silnice s pár obchody, tržnicemi s rukodělnými výrobky a restauracemi. Na to, že je to nejživější letovisko celé Kuby, to rozhodně nevypadá.



Přibližně uprostřed Varadera je Mansion Xanadu, první luxusní vila milionáře DuPonta na poloostrově postavená ve 20. letech 20. století, která odstartovala slávu celého poloostrova. Poté se ve Varaderu začaly stavět hotely ve velkém a na Kubu proudily spousty bohatých Američanů na dovolenou, bývalo to takové jejich Las Vegas. Dnes okolo najdete golfové hřiště, na kterém jsme nikoho hrát neviděli, v přízemí restauraci plnou japonského zájezdu, pár pokojů, kde se můžete ubytovat a nahoře bar. Za prohlídku jsme zaplatili 2 CUC, pokud ale řeknete, že jdete do baru a něco si tam dáte, platit byste neměli. A všechno vybavení včetně výtahu je tu původní. 





Tolik k malé ochutnávce Karibiku, ale abyste si nemysleli, že jsme měli pořád tak krásně jako na  prvních fotkách, tak trochu nám taky sprchlo! :))


Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

10 komentářů

  1. Ta predposledni fotka je uzasna. Jak z pralesniho ostrova, ktery je troch zapomenuty:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to asi nemyslíš tu z golfového hřiště, že? :))

      Vymazat
  2. Nádherné! A děkuji za skvělé tipy na levné letenky! :)
    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
  3. Taky bych se chtěla na Kubu podívat, i s těmi mouchami :-) krásné fotky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, díky! Právě ty mouchy z ní dělají tu opravdovou Kubu :))

      Vymazat
  4. Krásný článek, ještě krásnější fotky! Právě jsem díky Vám Kubu přidala do dalších míst, kam rozhodně někdy musím zajet :-) Děkuju. Liduška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liduško, moc děkuji za milý komentář! :)) Tak šťastnou cestu přeji!

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)