Svitavy

11. 8. 2016


Svitavy mě moc překvapily! Zatím jsem tudy vždycky jen projížděla a tentokrát jsme si tu udělali krátkou zastávku ještě před Litomyšlí cestou do Trutnova. A je tu moc krásně! Mají tu dokonce druhé nejdelší podloubí v republice a krásně opravené náměstí. Na něm je ale škoda té spousty aut a taky někdy dost nevkusné a přehnané reklamy. Chtělo by to městského architekta jako v Litomyšli! :))

Svitavy letos slaví 760 let od první zmínky a na náměstí našla své místo venkovní kavárna Floriánka, která vznikla v rámci projektu Svitavané sobě a všechny místní střední školy se podílely na její výrobě. Vypadá to jako moc fajn projekt, tak snad jim to náměstí oživí! :)) Ve Svitavách mají  taky neobvyklou výstavu praček, muzeum esperanta a výstavu ze života Oskara Schindlera, svitavského rodáka a zachránce 1200 lidských životů v době holocaustu. A na náměstí se můžete podívat i z ptačí perspektivy, pokud vystoupáte na věž kostela Navštívení P. Marie.

Zdroj: http://svitavsky.denik.cz/zpravy_region/zacinaji-velke-oslavy-svitavy-otevrou-take-kavarnu-20160520.htmlByli jste někdy ve Svitavách? 

Mějte se krásně, užívejte si léta a jezděte na výlety! A nezapomeňte soutěžit! :)) Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

4 komentářů

  1. ... cestou zpátky doporučuji navštívit i nedalekou Poličku! :) Dagmar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za tip, už jsme z výletu zpátky, tak si Poličku budeme muset nechat na nějaký příští. :)) Krásné léto!

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)