Sněžka

15. 8. 2016


Třetí den výletu, což bylo v sobotu, jsme vyrazili na výšlap na Sněžku. Auto jsme nechali na parkovišti v Peci pod Sněžkou (parkovné 100-125 Kč/den), ubytovaní jsme totiž byli v Trutnově. Pokud byste se na Sněžku někdy rádi vypravili a radši byste ubytování v její blízkosti, mrkněte na Interbohemia.cz, kde najdete spoustu horských chat a chalup k pronájmu. A vyhledávat je můžete i pohodlně na mapě.

Nahoru jsme se vydali po modré značce přes Obří důl, většina lidí prý chodí přes Růžohorky, tak jsme si říkali, že tady to třeba nebude jako na dálnici, ale lidí tu byla i tak pěkná spousta. Cesta byla zezačátku skoro po rovině, zato potom následoval pěkně prudký kopec. Pod vrcholem v Obřím sedle nás překvapilo opravdu obrovské množství lidí, ať už Čechů, ale hodně byla slyšet taky polština. Možná i proto, že byla sobota?

















Z vrcholu jsme se vydali delší, ale mírnější cestou zpátky do Obřího sedla a přes Úpské rašeliniště na Luční boudu a chatu Výrovku. A kolem Richtrových boud zase zpátky do Pece. V Peci jsme si ještě dali projížďku na bobové dráze a úplně vyčerpaní odjeli zpátky do hotelu do Trutnova. Ale procházka a výlet to byl krásný, určitě doporučuju! A nezapomeňte si pořádnou svačinu, na Sněžce si žádné pořádné a dobré jídlo nedáte.






Mapka:

Výškový profil naší trasy:

Byli jste někdy na Sněžce? Kterou trasu jste zvolili? Nebo jste se svezli lanovkou? :))

Mějte se krásně, užívejte si léta a nezapomeňte soutěžit! :)) Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

6 komentářů

  1. Tak já jsem byla v Peci předloni a prošla jsem si dvě cesty - nejprve přes Výrovku a Luční boudu do dolu Kovárna v Obřím dole a druhý den přes Pomezní boudy v Horní Malé Úpě, přes chatu Jelenka na Sněžku a dolů skrz Růžohorky ;) pamatuji, okolo 12 let, co jsem tu byla v létě poprvé, tak jsem jela celou cestu nahoru na Sněžku původní lanovkou a nějak nemohu na tento zážitek zapomenout :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musel být super zážitek! Ty fotky ze staré lanovky, jak se sedělo bokem, vypadaly poměrně adrenalinově :))

      Vymazat
  2. Tak to je super trasa, někdy v září/říjnu bychom si chtěli do Krkonoš taky dát nějaký ten výlet! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Evi, Sněžku miluju. Nevím proč,ale má pro mě zvláštní, až magické kouzlo. Byla jsem zatím dvakrát - poprvé pěšky přes Luční boudu (kde se mimochodem dá fajn najíst) a podruhé loni už s naší dcerou, ale to jsme museli lanovkou. Pokaždé krása. Vydávala bych se na ni nejradši každý rok :-D.
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, na Luční boudě už nějaké to jídlo měli, na Výrovce taky. Jen přímo na Sněžce teda nic moc. Krásný zbytek léta! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)