1. 5. 2016

BANÁNOVO-ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY S DROBENKOU


O víkendu jsem poprvé vyzkoušela upéct muffiny. A řekla bych, že se mi povedly se moc hezky. Krásně naskočily a jsou moc dobré. Sice ne úplně nejzdravější, ale jednou za čas. :)) Takže tento recept rozhodně doporučuji! Inspirovala jsem se na blogu Muffinarium, kde najdete hezky popsaný základní recept, ale i různé variace. Já jsem si k němu přidala ještě drobenku s čokoládou na ozdobu.



TEKUTÁ ČÁST
  • 2 rozmačkané přezrálé banány
  • 200 ml mléka
  • 2 střední vejce
  • 85 ml oleje

SYPKÁ ČÁST
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva (půlka)
  • 80 g cukru krystal
  • špetka soli
  • vanilkový cukr
  • 100 g čokoládové kousky

DROBENKA
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g cukr krystal
  • 25 g másla
  • 25 g čokoládové kousky

POSTUP:

Nejprve jsem si důkladně promíchala sypkou část: mouky, prášek do pečiva, cukr, špetku soli a nakrájenou čokoládu. Ve druhé misce jsem si rozmačkala banány a smíchala je s mlékem, vejci a olejem. Potom jsem tekutou část přidala k sypké, rychlé promíchala a naplnila do papírových košíčků v plechu s formičkami. Množství vyšlo akorát na jeden plech a 12 kousků. Nakonec jsem je ještě bohatě posypala drobenkou a dala péct do předem vyhřáté trouby na 180° C na 20 minut.



Taky pečete muffiny? Jaký je váš oblíbený recept?

Mějte se krásně! Evi
//foto moje © gathermoments

6 komentářů:

  1. To by mě nenapadlo na ně dát drobenku. Ale opravdu se ti povedly - určitě tenhle recept vyzkouším, dlouho jsem žádné nepekla, tak možná je načase :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Julie, děkuji! Tak ať se taky povedou :))

      Vymazat
  2. sakra, sbíhají se mi sliny! recept přidávám do své kuchařky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou krasne, pekne nafocene... Ja delam cokoladove:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, moc děkuji! Počítám, že nezůstanu u banánových a budu zkoušet různé variace :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)