14. 1. 2016

TĚSTOVINY A NOKY 4x JINAK


Těstoviny miluji úplně na všechny způsoby a i když nejsou úplně nejzdravější, jsou naší nejčastější večeří.
DÝŇOVÉ NOKY S KOZÍM SÝREM A ŠALVĚJOVÝM MÁSLEM
Recept na dýňové noky mám z časopisu Albert, je to tento. A můžu doporučit! Jejich jemnou chuť jsem doplnila výrazným čerstvým kozím sýrem a přepuštěným máslem se šalvějí, jen to chorizo jsem vynechala.


TĚSTOVINY S RESTOVANÝM LILKEM A CUKETOU
Na 2 porce budete potřebovat:
  • jednu malou cuketu a jeden malý lilek
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, čerstvou bazalku (nebo jinou bylinku, kterou máte rádi)
  • těstoviny - nejradši mám ty chlazené čerstvé, za dobrou cenu je mají třeba v Lidlu
  • parmazán (většinou kupuji Grana Padano v Lidlu nebo ten z prodejny Gran Moravia)
Na olivovém oleji jsem zpěnila nakrájený česnek, přidala cukety a lilek nakrájené na půlcentimetrové plátky. Když začaly měknout, přidala jsem bazalku a osolila. Hotovou směs jsem promíchala s těstovinami a na talíři ještě posypala hoblinkami parmazánu.


TĚSTOVINY S RAJČÁTKY A MOZZARELOU
Toto je taková italská klasika. Rajčata, těstoviny, bazalka a mozzarela. Mňam! Na 2 porce budete potřebovat:
  • 250g cherry rajčátek
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • balíček mozzarely
  • sůl, čerstvou bazalku (nebo jinou bylinku, kterou máte rádi)
  • těstoviny - nejradši mám ty chlazené čerstvé, za dobrou cenu je mají třeba v Lidlu
Na olivovém oleji jsem zpěnila nakrájený česnek, přidala rozpůlená cherry rajčátka a bazalku. Mezitím jsem si uvařila těstoviny, které jsem přimíchala i s mozzarelou k rajčátkům. Jakmile se začne sýr roztékat, podáváme.



NOKY SE ŠPENÁTEM, SMETANOU A SLANINOU
Tento recept je jeden z mých moc oblíbených. Na 2 porce:
  • 1 balení bramborových noků
  • 100 anglické slaniny
  • 2 větší cibule
  • 200g mražených špenátových listů
  • kelímek zakysané smetany
  • sůl na dochucení
Nejprve jsem si dala vařit vodu na noky, mezitím jsem si na pánvi osmahla slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Když měla cibulka zlatavou barvu, přidala jsem listy špenátu a smetanu a ještě chvilku prohřála. Pak jsem vmíchala noky a na talíři ještě posypala orestovanou slaninou.

A jaké jsou vaše oblíbené těstovinové recepty?

Mějte se krásně! Evi
//foto moje © gathermoments

15 komentářů:

  1. Bezvadný článek! Jídlo je strašně fotogenický a navíc máš krásné fotky. Určitě něco z těchto receptů zkusím, noky se špenátem dělám docela často, tak možná zkusím ty dýňové?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kačko, moc děkuju! Ty dýňové jsou super, překvapilo mě, jak jsou chuťově úplně jiné než ty bramborové :))

      Vymazat
  2. Těstoviny a noky miluju, ale doma mi to nechce nikdo jíst :(. Holt si budu muset udělat radost sama pro sebe :D viděla bych to na ten špenát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to u nás je naštěstí jíme všichni...jinak vůbec netuším, co bych vařila :))

      Vymazat
  3. Evi to je nadhera, uplne tu slintam na klavesnici!!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, děkuju! Taky bych si dala :))

      Vymazat
  4. Mnam! Noky! Ale ja nekupujem, robim domace a straaaasne vela. S ninovou omackou... Vidim to na vikend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já domácí zkoušela jen ty dýňové a byly parádní! Podle jakého receptu je děláš? :))

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Děkuji! Mně to všechno moc chutná :))

      Vymazat
  6. Cestoviny, to je naše! Díky za skvelé recepty a tipy na zajtrajší obed :)

    Patrik
    Mes Hommes

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji za komentář, taky těstoviny zbožňuju! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)