MŮJ PŘÍSPĚVEK LOHAS /EKOLOGICKÁ ANTIKONCEPCE

18. 11. 2015


V průběhu října jsem se přihlásila do Lohas výzvy na téma zdravý a udržitelný životní styl s článkem o symptotermální antikoncepční metodě. Na konci léta jsem totiž vysadila hormonální antikoncepci, kterou jsem používala už několik let a nechtěla s ní tělo dál zatěžovat. Navíc mě hrozně baví vyplňovat různé tabulky, průzkumy a dělat grafy (zvláštní záliba že :), tak jsem si říkala, že STM by mohla být fajn. 

Díky vyhodnocení každodenního měření bazální teploty, kontrole konzistence cervikálního hlenu nebo polohy děložního čípku STM umožňuje zjistit nejen plodné (metoda je skvělá také pokud se právě snažíte otěhotnět) a neplodné dny, ale taky odhalit případné nemoci. Má vysokou účinnost, pokud dodržujete její pravidla a potřebujete jen teploměr a tabulku nebo mobilní aplikaci (a taky chápavého partnera). Takže nejen, že je ekologická, je taky opravdu levná! :))

Celý článek s podrobnějšími informacemi o metodě, odkazy na další zdroje a moje zkušenosti najdete na Lohas webu tady, tak mrkněte. Znáte symptotermální metodu?

Mějte se krásně ! Evi //foto gathermoments


Celonárodní kampaň HATE FREE „Nenávist není udržitelná“ je součástí soutěže Lohas blogger 2015, zasazuje o podporu boje proti xenofobii v české společnosti.

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

10 komentářů

  1. HAK už taky nefandím, je mi bez ní mnohem líp!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, to souhlasím! Jen se mi zase vrátily šílené bolesti na začátku cyklu, ale tak doufám, že se to srovná :)

      Vymazat
    2. skúste yogu, niektoré polohy sú naozaj na nezaplatenie :)

      Vymazat
    3. Do jógy se snažím chodit pravidelně, tedy do power jógy, ale ta by mohla také pomáhat :)

      Vymazat
  2. Teplotu jsem měřila, když jsme se snažili, ale vzhledem k tomu, že se mi nepodařila vysledovat nějaká pravidelnost, nevím jestli bych jí moc věřila v opačném případě. Ale klasickou hormonálku také nepoužívám, protože ze zdravotních důvodů ani nemůžu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak to je zvláštní, já tam ty posuny opravdu celkem jasně pozoruji. A kromě teploty ještě sleduji hlen (a navíc mě začalo v poslední době i malinko pobolívat břicho), takže bych řekla, že ovulaci už poznám docela jistě :))
      Ještě by mohl být problém v nepřesném teploměru, odchylka je většinou jen kolem dvou desetin stupně, tak je potřeba nějaký opravdu přesný.

      Vymazat
    2. No já mám totiž nepravidelné a většinou dost dlouhé cykly, ale třeba se to zlepší po porodu... Jinak do té doby jsem si myslela, že ovulaci poznám podle takového tlaku uprostřed cyklu, ale z měření jsem si nebyla vůbec jistá, jestli je to to ono :-)

      Vymazat
    3. Ona během té krátké chvíle ovulace by teplota měla být nejnižší z celého cyklu, ale protože trvá jen krátkou chvíli, ne vždy se jí podaří zachytit. Po ovulaci by už měla stoupat. Docela fajn mi na to připadá mobilní aplikace OvuView (je zdarma ke stažení), která vyhodnocuje podle více různých metod a pravidel :)) Jinak mě během ovulace bolí břicho podobně jako na začátku menstruace, jen o trochu méně...

      Vymazat
  3. Je to stará, prastará Billinksova metóda regulácie počatia pre kresťanov....pre udržateľný :-) spôsob života a to kresťanstvo je :-))))
    Je dôstojný, zdravý pre ženu a plne rešpektujúci život a vôľu ženy, manželov....ak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, přesně tak :)) a aplikace OvuView používá kromě těchto ještě i Rötzerovu metodu a Döringovo, Konald/Kippley a Marshalovo pravidlo, tak to musí být ultra přesné :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)