7 NEJKRÁSNĚJŠÍCH PLÁŽÍ /CHIOS

2. 10. 2015


Dlouho jsem přemýšlela, jak články z Chiosu rozdělit. Jestli geograficky na severní a jižní část ostrova nebo spíš tématicky. No a jak vidíte, zvítěžila druhá možnost. :)) Dneska bych vám tedy ráda ukázala všechny ty krásné pláže. A že jich na Chiosu je! Myslím, že si tu na své musí přijít úplně každý, najdete tu totiž od každého něco. Od pláží s bílým a zlatým pískem s průzračnou tyrkysovou vodou, přes ty oblázkové až po neobvyklé pláže s tmavými vulkanickými oblázky. Od panenských pláží, na kterých jste úplně sami až po ty obsypané lehátky se slunečníky, bary a vodními sporty.

A kde mi líbilo nejvíce?

VROULIDIA BEACH
Pláž Vroulidia je můj jasný favorit! Písečno-oblázková pláž s nádhernou tyrkysovou vodou obklopená bílými útesy. A jen pár lidí...prostě pohádka. :))



GLARI BEACH
Krásná malinkatá pláž s tyrkysovou vodou je ukrytá mezi zatáčkami silnice kousek od hlavního města. Mají tu i bar a spoustu lehátek se slunečníky. Voda je tu studená díky pramenu, který tu vyvěrá a teče přímo do moře. Ale i tak je tu moc krásně!


AGIA DYNAMI BEACH
Pláž a zátoka Dynami se nachází kousek od stejnojmenného kostelíka, moře má také tu krásně tyrkysovou vodu a lidí tu bylo jen 5! :))


MAVRA VOLIA BEACH
Známá pláž s černými vulkanickými oblázky. Prý jedna z nejkrásnějších na ostrově. Mně se tu líbilo, ale favorita mám přece jen jiného. :))







TRAHILI A ELINTA BEACH
Trahili i Elinta jsou dvě klidné zátoky na západním pobřeží ostrova. Když jsme přijeli na Trahili, byli tam jen další dva lidé. Takže naprostý klid a pohoda!



KARFAS BEACH
Pláž v Karfasu, kde jsme byli ubytovaní, je z uvedených asi nejobyčejnější. Najdete tu zlatý písek, lehátka a slunečníky (u některých barů jsou lehátka zdarma jen za konzumaci), velmi pozvolný vstup do moře a výhled přímo na tureckou pevninu.


Doufám, že se vám dnešní průlet plážemi líbil! :)) Která je ta vaše nejoblíbenější (a nemusí být na Chiosu)?

Všechny články o Chiosu najdete tu:
  1. Chios: úvod
  2. Jižní Chios: Mastichové vesničky - jih ostrova
  3. 7 nejkrásnějších pláží
  4. Severní a střední část ostrova

Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

9 komentářů

  1. Krása! Miluju Řecko, opuštěné pláže a hlavně jejich hory. Krásné pláže jsou na Kefalonii. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Opravu nádherné pláže. Za mě by asi vyhrála Dynami :)

    OdpovědětVymazat
  3. Za mě taky určitě Vroulidia! Ale všechny pláže, kde není moc lidí, bez deštníků a restaurací jsou super a zvlášť, když je přístup k nim náročnější a celé je to pak takové "zasloužené".. Já mám největšího favorita v Portugalsku - Praia da Ursa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, tak to máme podobně:)) Praia da Ursa vypadá krásně, portugalské pobřeží mě moc láká, tak snad jednou :))

      Vymazat
  4. Jsou nádherné, všechny!
    Moc bych si přála být na každé alespoň jeden celý den :o).
    Díky za tuhe virtuální prohlídku ;o)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)