CHIOS

20. 9. 2015


O tom, že je v Řecku ostrov s názvem Chios, jsem neměla donedávna ani tušení i přesto, že je v této zemi pátým největším. A rozhodně jsme se tu nenudili! Na výletech jsme objevovali zachovalé středověké mastixové vesničky ve vnitrozemí, malebné malé přístavy s rybářskými loďkami a opravdu krásné pláže s průzračnou tyrkysovou vodou, kde je jen pár lidí. A našli jsme i takové, kde jsme byli úplně sami. Chartery sem totiž začaly létat až vloni a cestovní ruch tu není moc rozšířený. A tak jsme na výletech po ostrově i na plážích potkávali častěji místní Řeky než turisty.

Pokud byste hledali místo pro klidnou dovolenou daleko od davů turistů (které jsou třeba na krásném Santorini), můžu Chios jen doporučit! :))



A proč jsme vyrazili zase do Řecka? Mám Řecko opravdu moc ráda, vždycky se tu cítím strašně příjemně a miluji řeckou kuchyni! Saláty, pita gyros, souvlaki, tzatziky, ryby, kalamáry, zapečené lilky, jogurt, musaka, různé sušenky a sladkosti s medem...je to toho tolik. To bych mohla jíst pořád! :)) Hrozně příjemní jsou tu ale i lidé, strašně milí, rádi pomohou, ale bez nepříjemného vnucovaní, jak to znám třeba z arabských zemí.

Někdy příště vás vezmu na výlet do středověkých vesniček a na všechny ty krásné pláže! :)) Jak jste svou letní dovolenou strávili vy?


Všechny články o Chiosu najdete tu:
  1. Chios: úvod
  2. Jižní Chios: Mastichové vesničky - jih ostrova
  3. 7 nejkrásnějších pláží
  4. Severní a střední část ostrova

Krásné babí léto! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

9 komentářů

  1. Vypadá to jako z pohádky, muselo se tam neuvěřitelně relaxovat! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  2. Řecko taky můžu, tohle vypadá velmi lákavě. My letos Balkán (Srbsko, Bosna a Černá Hora), Beskydy a Český ráj. Letos byly prázdniny obzvláště vydařené :-) Na Santorini bych se chtěla moc podívat, ale bez dětí, jen romantika s mužem :-) Ovšem Chios vypadá úžasně, protože davy turistů taky nemusím. Fajn, že jste si to užili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem u Tebe na blogu fotky, Balkán vypadá opravdu krásně! Mě by moc lákalo si projet autem třeba i Chorvatsko. :)) A Český ráj taky...no jen se tam vypravit!

      Vymazat
  3. Dekuju za tip. Mista kde neni clovek na cloveku miluju. Na oplatku doporucuju Karpathos - take recky ostrov, letiste tam maji par let a neni moc znamy, ale je tam krasne! A porad tam pofukuje vetrik, takze i uprostred leta je tam prijemne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, Karpathos, tak ten si musím přidat na seznam! Díky za tip! Naštěstí má Řecko ostrovů dost, tak nám ty nové na objevování hned tak nedojdou :))

      Vymazat
  4. wau to vyzerá naozaj krásne ♥
    ZuZu

    OdpovědětVymazat
  5. Ja byla na Chiosu poprve pred 7 lety a je to vazne krasny ostrov :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)