VELKÉ BÍLOVICE /TIP NA VÝLET

26. 8. 2015


Po návratu z Říma a jednom pracovním dni jsme se v sobotu malinko zregenerovali, abychom v neděli mohli vyrazit na odpolední výlet. Tentokrát jsme to vzali z Brna vlakem do Podivína a odtud navazujícím autobusem do Velkých Bílovic. Pokud byste tam chtěli také vyrazit, nejlepší je koupit si 24 hodinovou jízdenku platnou v celém IDS JMK (za 150Kč, pokud máte šalinkartu na Brno a za 190Kč včetně Brna, na kterou mohou o víkendu cestovat dva dospělí a neomezený počet dětí :).

Nalákal mě tam tip od holek ze Samých dobrých věcí a taky to, že celé léto tam najdete vždy pět otevřených vinných sklepů a hlavně jsme se už dlouho chtěli podívat na kapličku na Hradišťku, kde se mimo jiné natáčel i film Bobule.


Nejprve jsme vyrazili na procházku vinicemi právě na Hradištěk, odkud je krásný výhled do širokého okolí a na Pálavu. Cestu tam jsme šli naučnou stezkou, zpátky po silnici, kde jsme se museli pořád vyhýbat autům, která jela právě na Hradištěk. To už nikdo nechodí na výlety pěšky?



Musím říct, že sklípky mě trochu zklamaly, v rámci akce Za vinařem do Velkých Bílovic tu každý týden drží pohotovost 5 vinařů a můžete ochutnat 8 vzorků za 150 Kč, které měly tak slabou půl deci...nejspíš ale záleží na konkrétním vinaři. Moc fajn je mapka, kterou si můžete vzít u informačních tabulí a podle ní najít, který vinař má právě otevřeno. My jsme byli ve sklípku vinařství Dalibor Osička, jejich vína mi ale moc nechutnala, to ta od Petra Skoupila byla lepší, ale bylo tu vidět, že vína vyrábí ve velkém. Tak nějak se mi zdá, že atmosféra v menších obcích bývá přátelštější (třeba v Šakvicích je to moc fajn!) a tady už to mají hlavně jako byznys.

Jak si užíváte posledních prázdninových dní? Jezdíte také na výlety? 

Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

4 komentářů

  1. vyzerá to tam veľmi pokojne... to naozaj existuje miesto, ktoré sa volá Podivín? :D
    LadyinBlack

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amy, já mám výlety na Jižní Moravu moc ráda, je to tam vždycky takové pokojné :))
      A ano, Podivín opravdu existuje :))

      Vymazat
  2. To jsou krásné fotky :) přijde mi to jak z toho filmu Bobule :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, díky :) Však Bobule se tu natáčely :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)