PÁLAVA /TIP NA VÝLET

15. 8. 2015


I když se momentálně nacházím někde na cestě do Říma, mám pro vás pokračování víkendového výletu z Jižní Moravy. Po vinařské sobotě jsme měli v neděli v plánu trochu turistiky. Původně jsme chtěli jít z Pavlova přes Pálavu do Mikulova, když jsme se ale v neděli probudili za vydatného deště, plány jsme přehodnotili. Nakonec jsme se vydali autem do Klentnice, kde sídlí vyhlášené Café Fara. Restauraci s kavárnou jsme ale tentokrát nenavštívili, tak to bohužel nemůžeme posoudit (ale už to prý není, co to bývalo).



Z Klentnice jsme se vydali po modré turistické značce kolem zříceniny kaple sv. Antonína, skalních útvarů Trůn, Špunt a Martinka k rozcestníku Nad Soutěskou a odtud zase zpátky po červené do Klentnice. Chtěli jsme se podívat také na Sirotčí hrad a Stolovou horu, ale plány nám kazily dešťové přeháňky, takže jsme hodně času strávili čekáním pod stromy, až přestane pršet. :) I tak to byla moc příjemná procházka s nádhernými výhledy do okolí a na Nové Mlýny.





Skvělou vychytávkou na plánování výletů je nová funkce Plánovač výletů od seznamu na mapy.cz, kde si můžete zvolit výchozí bod a délku a mapy vám samy vyplivnou různé varianty tras pro pěší, ale i pro cyklisty. Navíc ještě zvýrazní zajímavá místa s informacemi o nich a najdete tu i výškový profil trasy. A funguje to i ve městě, nejen v přírodě. Znáte? :)




Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

11 komentářů

  1. Moc pěkné fotky, taky jsem tam před pár týdny byla. Udělali jsme si jednodenní túru z Dolních Věstonic až do Mikulova. :) V Klentnici jsme měli pauzu, bohužel Kafé Fara byla přecpaná, takže jsme se nevešli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen, moc díky! My jsme taky něco takového měli v plánu, ale bohužel to kvůli dešti nevyšlo. Tak snad příště :))

      Vymazat
  2. Super, díky za nějaké tipy... O Mikulově a Pálavě už jsem slyšela z více stran, takže se tam chystám asi začátkem září! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, tak snad se Ti tam bude líbit! Ale já myslím, že bude...já tam jezdím moc ráda! :))

      Vymazat
  3. Skvelý post!:) Chceš sledovať navzájom na GFC? Daj vedieť!:)

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Jé Pálava, ta je ode mně cca 10 minutek :)

    www.dollwithcoffee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. V Café Fara jsme byli a teda my jsme si to neskutečně pochvalovali, takže za nás pořád top. Co je však ještě větší topka, tak je celkově Pálava a hlavně ty cyklostezky mezi vinicemi jsou boží. Takže doporučuju vzít sebou i horská kola.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My se do Café Fara taky chystáme, dostali jsme totiž pobyt jako svatební dar, tak jsem moc zvědavá. :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)