PERNŠTEJN /TIP NA VÝLET

21. 7. 2015


Dnes mám pro Vás zase jeden tip na moc krásný výlet. V sobotu jsme se totiž vydali na hrad Pernštejn, který jsem dlouho obdivovala na fotkách, ale sama jsem se tam ještě nepodívala.

Jeli jsme na víkend na chalupu kousek od Boskovic a tam už to bylo na Pernštejn jen kousíček. Auto jsme zaparkovali pod hradem v Nedvědicích a nahoru se vydali pěšky.



Původně jsem si dělala zálusk na prohlídkový okruh C - stavebně historický vývoj hradu - od krovů po sklepy, který je ale letos bohužel uzavřený a ještě se musí rezervovat dopředu. Tak jsme šli aspoň na zkrácenou prohlídku interiérů a vyhlídkové věže, odkud je opravdu nádherný výhled do okolí (aktuální ceník a web najdete tu). A když to srovnám s hradem Veveří, kde jsme byli nedávno, tak mě moc překvapila zachovalost a udržovanost interiérů i celého hradu. Takže pokud jste tu ještě nebyli, určitě doporučuji! :))


Hradní restaurace na prvním nádvoří nás moc neoslovila, je spíš takový bufet nebo jídelna, mnohem lepší je najíst se v některé restauraci v Nedvědicích. My byli spokojení v Pizzerii 16. V neděli jsme se vydali jen k rybníku v Suchém u Boskovic, kde je moc fajn koupání i přes tu spoustu lidí, kterou láká místní kemp.

Mějte se krásně a užívejte si léta! A pokud by vás zajímalo, kam se vydáme příště, koukněte na facebook nebo na instagram, kam přidávám fotky z výletů, ještě než se stačí objevit na blogu. :)) Evi
//foto moje ©gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

9 komentářů

  1. Pernštejn je krásný hrad. A na Sucháči jsme nebyla ani nepamatuju. Na mě je dost špinavý. Ale třeba se to teď zlepšilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy je! :)) Mně to zas tak špinavý nepřišlo...ale já se ráda koupu v různých rybnících, lomech...mnohem radši než v chlorovaných koupalištích :))

      Vymazat
  2. tyhle výlety po hradech/zámcích/zříceninách s přítelem milujeme, takže děkuji za tipy! :) je nádherný, architektonický skvost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsem moc ráda, že se tipy hodí! Pernštejn mi připadá jako z pohádky, je tam krásně :))

      Vymazat
  3. Stydím se, bydlím celkem kousek ale ještě jsem tam nebyla, musím to napravit! :)

    Infinity of colors

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, tak to určitě! Zvlášť, když to máš jen kousek! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)