✈LET S EMIRATES /PRAHA-DUBAI-BANGKOK

16. 6. 2015




Protože z Thajska jsem vám už ukázala snad všechno, říkala jsem si, že s vámi podělím o zážitek z letu s Emirates. Emirates jsou jedna z nejluxusnějších leteckých společností a je pravda, že i samotný let byl pro mě zážitek. Zvolili jsme je nakonec proto, že letenky vycházely za stejnou cenu jako ty s Aeroflotem s přestupem v Moskvě, který nemá zrovna nejlepší recenze. A hlavně i díky možnosti denní zastávky a prohlídky Dubaje při letu do Bangkoku, na kterou jsem byla obzvlášť zvědavá a mohli jste si o ní přečíst v tomto článku. Přestup v Dubaji byl moc fajn, dlouhý let se nám rozdělil na 6 a 6 hodin, které utekly jako voda. Využili jsme i nabídky Emirates na poukázku na občerstvení na jídlo na letišti v Dubaji zdarma při přestupu delším než 4 hodiny.

Jeden let jsme letěli s největším osobním letadlem světa - Airbusem A380, zbytek s Boeingy 777-300. Všechna letadla Emirates ale vypadala vevnitř úplně stejně a při příchodu nás vítala posádka v tradičních uniformách, jak je známe z reklam. :) Sedadla jsou tu pohodlná s dostatkem místa na nohy, s letadly Ryanairu nebo Wizzairu se to nedá vůbec srovnat! Každé sedadlo má vlastní obrazovku s možností sledování filmů, poslouchání hudby nebo informacemi o letu. Samozřejmostí je zapůjčení polštářku, deky a sluchátek. Letušky jsou tu milé a usměvavé, jídlo moc dobré...prostě perfektní servis. 
A teď pár fotek z palubního občerstvení. :)
Nejprve jsme dostali nápoj a malé balení sušenek, následoval oběd/večeře zase s pitím. A při letu do Dubaje ještě kelímek zmrzliny. Při letech do Bangkoku a z Bangkoku zase můžete požádat o instantní nudle v kelímku, ale my byli najedení dost. A při letu do Prahy jsme měli dokonce snídani i oběd. Všechny alkoholické i nealkoholické nápoje kromě šampaňského jsou tu v ceně a můžete o ně požádat i když je zrovna nerozdávají. :)

Snídaně:

Obědy a večeře:



A jedno víno na konec:

A co vy? Létáte rádi?

VŠECHNY MÉ ČLÁNKY O THAJSKU:

  1. Thajsko: úvod
  2. Ko Samui: Maenam beach
  3. Ko Samui: výlet do Ang Thong
  4. Krabipláž Ao Nan
  5. Krabivýlet lodí na Railey Beach
  6. Phi Phi: ostrov Ko Phi Phi Don
  7. Phi Phi: ostrov Ko Phi Phi Leh, zátoka Pi Leh Bay
  8. Phi Phi: zátoka Maya Bay
  9. Phuket: Kata Beach
  10. Bangkok: Khao San Road, květinový trh a hotel Dang Derm
  11. Bangkok: chrám Wat Pho
  12. Ayutthaya
  13. Let s Emirates: Praha-Dubai-Bangkok
  14. Thajsko: 5 tipů, které určitě nevynechat


Nezapomeňte se zúčastnit soutěže o vouchery do brněnských kaváren a restaurací v hodnotě 300-800Kč! :)

Mějte se krásně! Evi
//foto moje © gathermoments

Mohlo by se vám také líbit:

6 komentářů

  1. Podobne ako vy, aj my sme mali prijemne zazitky spojene s Emirates - dobre jedlo, napoje, prijemny personal, filmy, pohodlie. Ako bonus voucher na jedlo pri prestupe trvajúcom viac ako 4 hod.

    V poslednej dobe sa prepravujeme autom do nasej oblubenej destinacie, takze let s Emirates bol jednou z posledných skusenosti po dlhej dobe odmlky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slávko, naprosto souhlasím, s Emirates to byla skvělá cesta, hned bych zase vyrazila :))

      Vymazat
  2. Koukám, že máme stejnou zálibu. Obdivovat a fotit všechno jídlo v letadle. :D Mě také čeká cestování s Emiráty, tak jsem zvědavá! :) Jinak létám ráda.. Nahodím sluchátka, budu cucat bonbony a číst Elle. Už se nemůžu dočkat až poletím zas. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štěpánko, tak to jsem zvědavá, jak se bude cesta líbit, ale myslím, že budeš spokojená. :)) Mě baví veškeré cestování, dokonce i dlouhé jízdy autobusem :)

      Vymazat
  3. Ahoj Evi, já to letadlové jídlo prostě miluju. Asi jsem měla vždy štěstí, protože lidé si často stěžují na kvalitu jídla. Letěla jsem s různými společnostmi (Vietnam airlines, Turkish airlines, Air France, ČSA) ... a letos nás poprvé čeká Etihad Airlines, od kterých si slibuji podobný komfort jako u tebou zmíněných Emirátů. Dobrý nápad si to jídlo vyfotit :-) Možná se budu inspirovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, o Etihad jsme taky uvažovali, ale nakonec byli Emirates levnější, tak vyhráli :) A jídlo si určitě vyfoť, jsem na jejich palubní servis moc zvědavá, tak doufám, že poreferuješ! A musím říct, že jsem v letadle snad nikdy neměla nic, co by nedalo sníst :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)