BĚHÁM!

7. 11. 2014


Běhám. Já, která tělocvik nesnášela ze všech předmětů nejvíce. Která se dokopala jednou za týden dojít na cvičení (a mnohdy ani to ne). S nulovou fyzičkou a kopou lenosti. Ale po jednom ranním běhu na tramvaj jsem si celá udýchaná řekla, že takhle to dál opravdu nejde. A že s tím musím něco dělat.

Objevila jsem (tady) článek o tom, jak uběhnout 5 kilometrů za půl hodiny za 8 týdnů. Vypadá to jednoduše, venku strávíte 12-30 minut a to se dá třikrát týdně obětovat. Třeba místo půl hodinky nesmyslného bloumání na facebooku. Tak jsem si vytiskla plán, že si budu políčka odškrtávat (kdybyste ho náhodou chtěli taky, tak si ho můžete stáhnout tady) a v pondělí večer poprvé vyběhla. Nástup byl pozvolný, nejprve 5 minut rychlá chůze, pak minuta běhu a to celé ještě jednou. Nic, co by se nedalo zvládnout. A potom dobrý pocit, že aspoň něco dělám. :))

Pro lepší motivaci jsem si koupila běžecké boty /New Balance ve slevě za 399/ a sportovní podprsenku v Tchibu /ve dnech nákupů s Ona Dnes se slevou 20% za 279/. A teď už se jen přinutit pokračovat...

Jak jste na tom vy s fyzičkou a motivací? Poctivě cvičíte a běháte nebo vás víc baví něco jiného?

Mějte se krásně! Evi
//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

12 komentářů

  1. Já si říkám tak už půl roku že bych taky mohla začít, právě mám problém cos psala, stačí mi minutu běžet na tramvaj a nemůžu popadnout dech, začně mě bolet krk, plíce..:D ale zas emám strach že bych neběhala správně, běhat špatně je horší než neběhat vůbec :/ tak nevím...mám ještě problémy s kyčlí tak bych to nerada nějak zhoršila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom podobně! :)) Já už se teda konečně odhodlala, tak snad mi to vydrží...
      Pokud máš zdravotní problémy, tak to nepokoušej a radši se poraď s doktorem, který sport nebo druh pohybu je pro tebe vhodný, abys to právě nezhoršila...Tak ať ti to jde! :))

      Vymazat
  2. Snažím se cvičit denně a musím říct, že se cítím mnohem lépe než v době, kdy jsem necvičila. To jsem poměrně často mívala špatné nálady, cítila se tlustá, ošklivá... Dnes jsem maximálně vytočená nebo unavená, špatné nálady "z rozmaru" (:D) už téměř nemívám.. Takže za mě cvičit! :) A je jedno jestli běh nebo jógu... :)
    (A prosím, říká to ta, která také nesnášela tělocvik a která byla v pubertě obézní!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím moc změn nepozoruju, ale začala jsem kromě běhu chodit zase jednou týdně na jógu...tak mám ze sebe aspoň dobrý pocit :))

      Vymazat
  3. Díky atletice cvičím prakticky pořád :D Ale je fakt, že s vůlí je to se mnou na štíru, takže se ne vždycky dokopu na trénink nebo nevydržím běžet tak dlouhou dobu vkuse.

    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to jsi úplná hvězda proti mě takové povalečce :D

      Vymazat
  4. Děkuju za tip na cvičební plán, takhle napsané se to zdá jednoduché... tak snad se k tomu konečně dokopu! A na tu běžeckou kolekci v tchibu jsem taky koukala! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se dokopávala opravdu hodně dlouho, tak snad mi to nějakou chvíli vydrží :))

      Vymazat
  5. Evi, držím palec ať Ti motivace vydrží už napořád :o).
    Já vždycky měla ke cvičení spíš odpor, nikdy mě moc nebavilo lítat někde zpocená...
    Ale teď od května chodím tak 2-3x v týdnu do fitka a občas cvičím i doma... Člověk má ze sebe hned trochu lepší pocit a vím, že když (jako včera) zpucnu večer burger, můžu to hned druhý den nějak vynahradit svému tělu pohybem.. Takže hurá do tepláků, vyrazím si aspoň na procházku ;o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, díky moc! :)) Odpor jsem měla vždycky taky, ale zatím se mi celkem daří, začala jsem znovu chodit i na jógu...jen nevím, jak budu běhat, až se víc ochladí. Do fitka na pás se mi nechce :( A burger...taky bych si dala! :))

      Vymazat
  6. Já s běháním taky opět začala (mám takové období běhání a neběhání, které se neustále střídají:), vlastně asi v podobnou dobu co ty... Zatím se držím i když z původního plánu běhat 3-4 týdně je to teď tak 2-3 krát. Ale aspoň že to...Tak držím palce, protože přinutit se teď v zimě je obzvlášť obtížně! (a děkuju za pěkný blog co píšeš, líbí se mi tu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi lepší než já...s mým odhodláním je to teď v mrazivých dnech dost špatné...ale na jaře začnu zase naplno!
      A moc děkuji za pochvalu, moc mě těší! :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)