5 FILMOVÝCH TIPŮ NA ŘÍJEN

13. 10. 2014



Dnes mám pro vás pár tipů na filmy, které jsem viděla v poslední době a líbily se mi.

WALTER MITTY A JEHO TAJNÝ ŽIVOT (2013, The Secret Life of Walter Mitty) ****
Walter Mitty není film s převratným příběhem, ten je tu celkem jednoduchý a i docela předvídatelný. Uchvátil mě ale nádhernými scénami Grónska, Islandu a Himálají. Walter pracuje celý život jako správce negativů v časopise Life a každou chvilku odbíhá myšlenkami do svého tajného snového světa. V tom je z něj udatný hrdina, který trestá padouchy, zachraňuje psy a sní o životě s kolegyní Cheryl. Zvrat v jeho životě přichází s transformací časopisu na elektronický a se ztrátou cenného negativu. Tato fotografie má být totiž na titulní stránce posledního čísla...A tak se Walter vydává najít slavného fotografa a začíná jeho dobrodružná cesta.
Je to opravdu krásná podívaná a možná i trochu inspirace k přehodnocení rutinního života a nastoupení na trochu dobrodružnější vlnu.

LUCY (Lucy, 2014) ****
Na Lucy jsem vyrazila do kina s taťkou, oba máme moc ráda sci-fi a nikdo jiný s námi na ně nechce chodit. :))
Lucy má poměrně rozporuplná hodnocení na čsfd, mně se ale film líbil moc. Musíte ho prostě brát jako sci-fi, jinak se vám to bude zdát jako hrozná blbost! Běžně lidé využívají jen 10% mozkové kapacity, Lucy se dostane na 100%...Lucy se omylem zaplete do obchodu s drogami. Do břicha je jí zašit sáček s drogami, které má propašovat do Evropy. Droga se ale začne vstřebávat do jejího těla a tím se jí začne zvyšovat procento využití mozkové kapacity. Pořád ji ale pronásleduje drogová mafie, která nechce přijít o svojí zásilku, takže film je i hodně akční s honičkami po Paříži. Lucy dokonce umí ovládat i ostatní bytosti, což se může zdát jako velká blbost, ale je prokázáno, že delfíni, kteří využívají 20% mozku, mohou ovládat různé pochody v těle nebo uzdravovat...takže možná to není zase tak nereálné. :))


DOKONALÝ TRIK (2006, The Prestige)*****
Pokud byste si z těchto pěti filmů měli vybrat jen jeden, doporučuji tento. Dokonalý trik je po dlouhé době film, který mě opravdu překvapil a uchvátil. Film je to napínavý s geniálním příběhem i finálním rozuzlením.  Najdete v něm dva soupeřící kouzelníky, kteří se snaží přijít s lepším než trikem než má ten druhý a nakonec jim začíná jít i o život. Pokud jste jej ještě neviděli, určitě doporučuji!

VŠEMOCNÝ (2011, Limitless) *****
Na podobném tématu o využívání mozkové kapacity staví také film s názvem Všemocný. Tentokrát se hlavní hrdina - spisovatel Eddie Morra dostane k zázračné droze, která mu umožní využívat celou mozkovou kapacitu. Začíná kariéru ve finančním sektoru a dostává se mezi elitu vydělávající velké peníze. Má to však i stinné stránky, droga má nebezpečné vedlejší účinky a navíc po něm jdou nájemní vrazi. Jestli se mu podaří uniknout, to už se musíte podívat sami. :))

VELKÝ GATSBY (2013, The Great Gatsby) ***
Na knížku se chystám už dlouho, ale ještě jsem se k ní nějak nedostala. Vždycky mě fascinuje, jak si stejný text každý představuje úplně jinak. Myslím, že kniha bude více komorní, film je na můj vkus trochu moc velká párty, na pohled zajímavá, ale šíleně povrchní. Aspoň, že je tam ten Leo! Čím je starší, tím jsou filmy s ním lepší. :))


Viděli jste některý z nich, jak se vám líbil? Budu moc ráda, pokud se se mnou podělíte o ty vaše oblíbence z poslední doby. :))
Mějte se krásně! Evi

PS. U každého filmu najdete moje naprosto subjektivní hodnocení formou hvězdiček (stejně jako na čsfd 1-5, pět je nejlepší) :))

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

12 komentářů

  1. Viděla jsem Velkého Gatsbyho, moc se mi film líbil :) nedávno jsem četla i knížku a mám dojem, že ta povrchnost je tam také hodně znát :)

    ostatní filmy neznám, ale poznám :) díky za tipy

    OdpovědětVymazat
  2. Dokonalý trik je fakt úžasný film! na konci jsem fakt čuměla s otevřenou pusou, nikdy mě ještě žádný konec tak nepřekvapil:D
    Great Gatsby si chci první přečíst, na Lucy se taky chystám a zbytek už mám zkouklý:)

    OdpovědětVymazat
  3. Gatsby až na kostýmy a styl natočení mě moc nedostal, za to Mitty je velmi pěkný film :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, z Gatsbyho mám taky takové rozporuplné dojmy, strašně pompézní...
      A když jsem viděla Mittyho, hned jsem dostala chuť někam vyrazit :))

      Vymazat
  4. koukala jsem na trailer k Lucy a wow! na to určitě budu muset kouknout, tenhle typ filmů je něco pro mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukni, mně se Lucy líbila moc...sci-fi mám fakt ráda! :))

      Vymazat
  5. Velkého Gatsbyho jsem z těchto filmů viděla jako jediný a byla jsem z něj nadšená. A nalákala jsi mě na Dokonalý trik, tak aspoň vím, na co o víkendu kouknout :-)

    http://infinityofcolors.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem shlédla dokonalý trik od mého oblíbeného Nolana a musím souhlasit s popisem, jak jinak! Už dlouho se chystám na Gatsbyho a mám ho už dokonce staženého., jen pořád jsem se k němu nedokopala, protože mě zachvátila vlna Games of thrones, takže teď se musím koukat i na něco jiného :-) Jinak jsem nedávno byla v kině na "židovském forrestu gumpovi" běž, chlapče, běž a doporučuji (a myslím, že je to i pro ty, kdo nemá rád tento žánr)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)