LEVANDULE

11. 8. 2014



Levanduli už sice máme úplně odkvetlou, ale pokud bydlíte ve vyšších nadmořských výškách, třeba ještě pár čerstvých květů najdete. V horkém počasí jsem si na pití oblíbila levandulovou vodu. Pár snítek levandule společně s lístky meduňky nebo máty zaliji studenou vodou a nechám aspoň dvě hodiny v lednici odstát. Voda chutná a voní jen lehce příjemně po levanduli. Pokud byste raději výraznější chuť, můžete levandulové květy (i sušené) zalít horkou vodou, nechat zchladnout a následně přecedit, přidat studenou vodou s ledem a třeba i citronem a na ovonění snítku máty nebo meduňky.


Levandule má čestné místo také v mojí koupelně. Odličuji se levandulovým hydrofilním olejem od Saloos, mám i levandulový sprchový gel Original Source. Pravé levandulové mýdlo z Provence jsem dostala od kamarádky jako dárek a krásně mi voní ve skříni. Vyrobila jsem si také destilovanou levandulovou květinovou vodu, návod na její výrobu najdete tady

Taky milujete levadulovou vůni?
Mějte se krásně! Evey

//foto moje ©gathermoments

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

8 komentářů

  1. Téda, levanduli mám sice ráda, ale do pití jsem ji přidat ještě nezkoušela. Asi bych se toho trochu bála napít. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že je to trochu zvláštní chuť...ale pokud je jen tak trochu lehká, tak mi nevadí :))

      Vymazat
  2. Taky miluju levanduli. Před týdnem jsme byli na levandulové farmě ve Walesu, to bylo boží! :) Během tohohle týdne mi přibude v obchodě pár levandulových věcí jako parfém, mýdlo a snad i balzám, tak můžeš pak něco přidat do sbírky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to muselo být super! :)) A děkuju za tip, ráda do obchodu nakouknu!

      Vymazat
  3. Vůni levandule miluju !!!! Jsem na ní tak trochu závislá ....Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji levanduli hlavně usušenou ve vázičce <3 A ten sprchový gel musím vyzkoušet měla jsem zatím jen ten vanilkový :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)