Santorini

20. 6. 2014



Hezký letní den! Možná jste už všimli na facebooku, že jsem teď byla pár dní mimo domov. Vyrazili jsme na Santorini, snad nejznámnější řecký ostrov s bílými domečky naskládanými na okraji skály - kráteru po výbuchu sopky. Fotky odtud najdete na pohlednicích prodávaných všude v Řecku a určitě vám budou povědomé.

A protože Santorini je opravdu nádherný ostrov, ráda bych vám jej představila v detailněji v sedmi tipech - postech (možná jich bude víc, možná míň, uvidíme :). Přestože má rozlohu jen 90 km2, rozhodně jsem se tu nenudila! Byla to totiž opravdu krása, výhledy jsou tu překrásné, z moře se valí mraky, takže okolní ostrůvky jsou často zahaleny v oparu a jakoby se vznáší na mracích a do toho bílé domy a kostelíky s tradičními modrými střechami...no prostě romantika.

Já už mám svoji letošní letní dovolenou za sebou, kam se chystáte vy?
//foto moje ©gathermoments


Všechny mé články o Santorini najdete tady:
  1. Santorini - úvod
  2. Santorini - koupání a pláže
  3. Santorini - Fira a Oia
  4. Santorini - co si dát v Řecku aneb 5+1 mých nejoblíbenějších řeckých jídel
  5. Santorini - výlety
  6. Santorini - Santo wines

Mohlo by se vám také líbit:

12 komentářů

  1. Nádhera, úžasné fotky a určitě i místo ..... moře jsme měli loni, letos hory !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  2. Ooo to je nádhera, vypadá to úplně snově :) Já letos zatím nevím kam pojedeme, kvůli kupování domu to ale nejspíš vypadá tak max na Slovensko :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Však na Slovensku je taky krásně a užijte si nové bydlení :)

      Vymazat
  3. Musím pochválit fotky a celkovej design blogu - mám ráda čistý a odlehčený design a ty k tomu všemu ještě suprově fotíš a ty fotky jsou hlavním vodítkem pro pravidelnou návštěvu blogu, takže jen tak dál! Jinak já budu doufat, že se aspoň na podzim dostanu do Milána, neboť vzhledem k mojí práci v cestovce je dovolená v létě nereálná... :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janet, děkuji za milou pochvalu, moc mě těší! :))

      Vymazat
  4. Nádhera! Těším se na další články, chtěla bych se na Santorini v budoucnu podívat, tak by se mi Tvoje tipy mohly hodit ;o). Bohužel mě žádná podobná krása letos nečeká, ale i tady v Čechách naštěstí může být hezky... Touhu po Řecku aspoň ukojím tady ;o))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)) jen mi trvají trochu déle, než jsem čekala, ale další články určitě budou :))
      A v Čechách je taky krásně!

      Vymazat
  5. Tyhle Tvoje fotky jsou boží! Hned mi evokovaly Cereal magazine :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, moc děkuji :)) Je pravda, že jsem se Cerealem nechala inspirovat při úpravách, ty jejich guides mám moc ráda! A i celý časopis je prostě nádhera! :))

      Vymazat
  6. Moc pěkně nám to podáváš a pěkně po troškách ...líbí se mi tvůj blog....moc se mi líbí.
    Santorirni je úžasné ...prvně jsem bydlela v Perisse- bylo tam fajn a po výletech nad kalderu jsem zatoužila se probouzet nad ní ...proto druhá dovolená byla přímo v Imerovigli na útesu ....byla to neskutečná krása ......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu! A že je Santorini úžasné, s tím souhlasím! Doufám, že se tam ještě někdy podívám...A bydlet na útesu nad kalderou, to muselo být krásné, to bych taky moc ráda :))

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)