BOOK TIP: BIOKOSMETIKA

9. 2. 2014


Musím se přiznat, že úplně na začátku byl blog Míši z Kiss a Bee blogu - koukněte tady, který mě nadchl a rozhodla jsem se, že musím taky vyzkoušet si něco vyrobit! U Míši najdete spoustu skvěle popsaných a názorných návodů.

Pak jsem po výrobě kosmetiky začala trochu více pátrat, narazila jsem na spoustu dalších návodů na internetu a taky na tuto knížku. Kniha Biokosmetika: 90 receptů pro zdravou krásu je dílem dvou francouzských autorek, takže se tam můžete setkat i s některými ingrediencemi, které u nás nejsou dost dobře k sehnání, ale už se to začíná zlepšovat. Momentálně čekám na svoji várku olejíčků od Saloos z parfums.cz, kam jsem vyhrála poukázku na nákup v giveaway na blogu Recenze kosmetiky u Evči tady. Už jsem o nich přemýšlela dlouho, tak toto mě konečně donutilo si je objednat!


Návody jsou v knížce popsané pěkně krok za krokem, jen mě trochu mrzí, že u těch složitějších není vyfocený postup na fotkách a některé použité suroviny u nás nejsou úplně snadno k dostání. I obrázky jsou tam spíš ilustrační. Najdete tam ale spoustu zajímavých informací o jednotlivých ingrediencích a 90 návodů nejen na mýdla, deodoranty, šampony, odličovače, krémy a pleťové masky, ale také přírodní zubní pasty nebo samoopalovací přípravky.

Ukázkovou kapitolu z knížky si můžete stáhnout na webu nakladatelství cpress tady.

Já mám knížku půjčenou z knihovny, tak se můžete v blízké době těšit na moje návody a zkušenosti s domácí výrobou, snad mi to půjde. :) Už jste si zkusili nějakou kosmetiku vyrobit?

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

3 komentářů

  1. Super, už se těším. Takové věci zbožňuju, akorát sama končím u olivového oleje na vlasech.

    OdpovědětVymazat
  2. Já lovím recepty na pinterestu a v časopisech o biověcech :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pinterest jsem si taky oblíbila! :)
      Jaké čteš časopisy o bio věcech? Asi jsem nikdy na žádný nenarazila...to by mě zajímalo! :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)