TRAVEL TIP: ZIMNÍ BRATISLAVA

10. 12. 2013


Protože jsme v Bratislavě strávili dva dny, ukážu vám ještě pár fotek. :) O bratislavských vánočních trzích jste si mohli přečíst v předchozím příspěvku - klik.

Ubytovaní jsme byli v Botelu Marina *** - no nevím, jestli si zaslouží tři hvězdy, to nejlepší už má za sebou. Zařízení bylo celkem obouchané a bylo na něm vidět, že je staré. Koupelna byla úplně mikro - záchod, WC, sprcha - u té se dalo otočit jen kohoutkem na teplou vodu, která byla vařící, takže sprchování nepřipadalo v úvahu. Taky jsme netušili, že od úterý do soboty tam bývají diskotéky do 3 hodin ale někteří tam byli slyšet i v pět ráno. Ale bylo tam teplo a tu jednu noc jsme přežili.

Hotel nás vyšel na 22 EUR za dvoulůžkový pokoj plus 1,65 EUR /každý městská daň (rezervovali jsme to přes booking.com tady, hodně pozdě, asi dva dny předem, kdy už šli s cenou hoodně dolů, tak to bylo nakonec levnější než hostel, který jsme měli vyhlídlý původně)

Jeli jsme autobusem, původně jsme chtěli "Studentem" obě cesty, ale ten byl na pátek večer i sobotu ráno beznadějně vyprodán, takže nakonec tam EUROLINES (za 158Kč /osoba, se slevou 20% od O2), zpátky Student Agency za 162Kč (sleva na ISIC).

A taky jsem si vyhlídla tyto tři kavárny, kam příště určitě půjdu!
  • U Kubištů
  • Mondieu
  • KÁVA.BAR



A lokše (kdybyste náhodou nevěděli - bramborové placky :), ty byly moc dobré! Měla jsem česnekový, bryndzový a ořechový a všechny byly super. Ceny kolem 0,8-1,3 EUR. A na lokše nemusíte až do Bratislavy, mají je i v Brně na tradičních trzích na Zelném trhu za cenu kolem 20-25Kč. :)




Naštívili jste letos také nějaké vánoční trhy? Kde se vám nejvíc líbilo?

/foto můj canon

  • Sdílet:

Mohlo by se vám také líbit:

2 komentářů

  1. Ty jo, to je fakt levný.. no, ale my stejně radši autem. Lokše jsem ještě neměla, není to suchý?
    Jak už jsem psala, my Rakousko - Linz. Pár fotek jsem dávala na blog, ale moc mi to focení nejde :-) Zdravím do Brna, na Vánoce se tam taky chystám. Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Autem je škoda, že si ten řidič nemůže dát punč nebo svařák nebo tak něco... :)
    Ty lokše jsou maštěné a pokud jsou s náplní, tak mi zas tak suché nepřišly...Na fotky jsem koukala, přišlo mi z nich, že to tam mohlo být celkem příjemné. Z Brna určitě taky přidám nějaké fotky :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře a připomínky, všechny poctivě čtu :))
Psát mi můžete i na email sem (klik)